Obe moštvi sta srečanje zadnjega kroga odigrali z nekoliko spremenjenimi postavami, saj pred obračunom v ligi prvakov nista želeli razkriti vseh svojih adutov. Po gladki zmagi ACH Volleyja v prvih dveh nizih se je slika nato povsem obrnila in Tirol je izenačil na 2:2. Toda v odločilnem nizu so se Slovenci spet pobrali in zabeležili zmago na terenu nasprotnika, s katerim se bodo v nadaljevanju lige prvakov pomerili v naslednjem krogu.

Slovenski odbojkarji so po zaostanku z 1:3 strnili vrste in z nekaj uspešnimi napadi povedli s 8:6. Po izenačenju na 13:13 so gosti stopili na plin, povedli z 19:15, na koncu pa niz končali v svoj prid s točkama Mateja Vidiča. Drugi niz je bil v uvodu povsem izenačen, moštvi pa je ob prvem tehničnem odmoru delila le točka (7:8). Sledilo je obdobje popolne prevlade ACH Volleyja, ki si je priigral že šest očk prednosti (14:8) in hitro odločili zmagovalca drugega niza.

Avstrijci so v naslednjih dveh nizih odgovorili tako, kot so si želeli domači navijači. V tretjem nizu je domači blok povzročal kar nekaj preglavic napadalcem ACH Volleyja, prav tako pa je pri gostih močno popustil sprejem. Domača ekipa je povsem zagospodarila na igrišču in trener gostov Glenn Hoag je pri vodstvu Tirola z 18:15 vzel pol minute odmora. Kljub temu so igralci Tirola do konca niza ostali bolj zbrani, obdržali prednost in izid v nizih znižali na 1:2. Avstrijci so tudi v četrtem nizu hitro povedli z 8:5, prednost pa nato le še višali. Pri zaostanku z 11:20 je trener Blejcev Glenn Hoag še drugič ukrepal z odmorom, a za kaj več kot ublažitev poraza v nizu ta ni zalegel.

Odločilni niz so bolje pričeli Slovenci, ki so prek Oliverja Venna, Ramona Gata in Mateja Vidiča prišli do prednosti treh točk (4:1). Ob prvem odmoru je bilo po dveh blokih ACH Volleyja že 8:4 za oranžno vrsto. Po atraktivni točki, ki jo je zaključil Gato, so Slovenci povedli z 10:5, klop Tirola pa je vzela polminutni odmor. ACH Volley je nato do konca niza na krilih Gata in Venna obdržal prednost in tako zaključil redni del srednjeevropske lige z zmago.