* Dvorana Tivoli, gledalcev 3500, sodniki: Collados (Francija), Jacyna (Poljska).
* ACH Volley: Flajs 5, Pajenk 9, Lewis, Šket 18, Pokeršnik, Kamnik 14, Venno 1, Vinčič 7, Petkovič, Gato 1, Jakopin 19, Vidič.
* Lube Banca Macerata: Raymaekers 10, Cissola 16, Paparoni, Vermiglio 2, Bartoleti, Smerilli, Martino 28, Monopoli, Corsano, Omrčen 21, Swiderski, Podraščanin 8.

Odbojkarji ACH Volleyja so v ligi prvakov že izpolnili osnovni cilj z uvrstitvijo med najboljših 12 ekip. Vloga favoritov v slovensko-italijanskem dvoboju je bila krepko na strani gostov. Macerata je v svoji zgodovini že osvojila ligo prvakov (2002) in bila trikrat najboljša v pokalu CEV, Alberto Cisolla, Valerio Vermiglio, Mirko Corsano in Matteo Martino pa so odbojkarska imena, ki zbujajo spoštovanje. A v blejskem taboru so pred tekmo napovedovali, da strahu ne bo.

V prvem nizu so Italijani vseeno hitro upravičili svojo vlogo. Priigrali so si vodstvo s 6:2, domačim je težave povzročal predvsem 207 cm visoki Matias Raymaekers. Blejci so ravnotežje držali do 12. točke, pri 9:11 pa so se po asu Vida Jakopina najbolj približali. Trener Bleda Glenn Hoag je skušal potek spremeniti tudi z minutama odmora in menjavami, vendar Macerate ni mogel več zaustaviti in razlika je hitro narasla na 12:20. ACH je le še nekoliko ublažil poraz v tem nizu.

Povsem drugače je bilo v drugem nizu. Po izenačenem začetku so Blejci prevzeli pobudo. Točke razpoloženega Jakopina, as Alena Šketa in servis Macerate v mrežo so pomenili prednost domačih ob prvem tehničnem odmoru (8:6). Tesno nadaljevanje je prineslo vodstvo za točko ali dve, boljši pa so bili domači. Macerata je še dvakrat izenačila, a sta Vid Jakopin in Šket poskrbela še za vodstvo ob drugem tehničnem premoru (16:14). Končnica je bila blejska. Pri 20:17 so imeli domači prvič v tem nizu prednost treh točk. Tako je moral strateg gostov Ferdinand de Giorgi iskati rešitve v minuti odmora. Ni je našel, saj sta zbrana blejska igra in boljši blok kot v prvem delu prinesli zaključno žogo (24:21). Prve Blejci niso izkoristili, drugo pa je Jakopin zabil v polje Macerate za zmago 25:22.

V tretjem nizu je bil usoden slab začetek. Še preden so se Blejci dobro obrnili na igrišču, je semafor kazal 0:5. Minuta odmora Hoaga je uredila domače vrste, toda zaostanek je bil prevelik, da bi ga lahko še ulovili. Približali so se na 8:10 in 10:13, a preobrata niso bili sposobni narediti. Italijani na čelu z Matteom Martinom in Albertom Cisollo so brez težav nabirali točke. Blejci so zadnjič zapretili pri 17:20, gostje pa so mirno prišli v končnico in Blejce s prvo zaključno žogo pustili pri 20 točkah.

Prava odbojkarska drama s srečnim koncem je gledalce v Tivoliju čakala v četrtem nizu. Ko je ACH povedel z 10:6 se je zdelo, da je zmaga že dosežena. Toda Italijani so se spet izkazali za trde in vztrajne tekmece. Izenačili so na 14. točki, nato pa je sledil zagrizen boj za vsako žogo. Ekipi sta se menjali v vodstvu, izid je bil petkrat izenačen, v končnico pa so za spoznanje bolje vstopili domači. As Oliverja Venna, ki je tik pred tem vstopil v igro, ter blok Alena Pajenka in Šketa so domačim ponudili priložnost za zmago - izid 24:22. Gostje so izenačili, niza pa še zdaleč ni bilo konec. Podaljšana igra je bila izredno razburljiva, Blejci dvakrat tik pred porazom, a so se še rešili. Pajenk je nato dosegel as, v naslednji akciji pa so Italijani poslali žogo izven igrišča in razveseli poln Tivoli z izidom 34:32.

A če so navijači mislili, da so doživeli že vse, so se motili. Peti niz je bil prav tako razburljiv. Začetno vodstvo domačih so gostje izničili, ekipi sta bili izenačeni do 11:11. Prvo zaključno žogo so imeli pri 14:12 Blejci, a so jo zapravili. Sledila je podaljšana igra skrajšanega petega niza. Boljše živce, natančnejše roke in več zbranosti so imeli odbojkarji z Bleda. Šket je poskrbel za 17:16, domači blok pa z odlično postavitvijo za odločilnih 18:16 in dragocena ter trdo prigarana zmaga je ostala v Sloveniji.