Larvik je na Kodeljevem pokazal svoj repertoar znanja, na katerega je že med tednom opozarjala trenerka Krima Marta Bon. Toda opozorila in priprave očitno niso nič zalegle, saj so "tigrice", pri katerih je sicer manjkala bolna Jelena Grubišić (zaradi alergije in angine je celo v bolnišnici), večino tekme delovale povsem nemočno. Larvik je ves čas nadzoroval potek, bil v obrambi nepopustljiv, v napadu raznovrsten in večinoma učinkovit, tako da je njegova zmaga - kljub nekaterim spornim sodniškim odločitvam - povsem zaslužena.

Bonova je v začetno sedmerko uvrstila čuvajko mreže Sergejo Stefanišin (rezerva je bila Amra Pandžić), na zunanjih položajih so bile Andrea Lekić, Marina Vergeljuk in Szandra Zacsik, na desnem krilu Urška Vidic, na mestu krožne napadalke Dragana Cvijić, na levem krilu pa presenetljivo Ljudmila Bodnjeva, po "profesiji" krožna napadalka, ki je sicer vtekala na črto in pomagala Cvijićevi, a svoj prvi gol na tekmi za 3:3 je dosegla tako, kot da bi vedno igrala na krilu.

Ko je že kazalo, da se bo presenečenje obneslo (Krim je po zaostanku z 0:3 povedel s 4:3), pa si je dvominutno kazen privoščila Cvijićeva, kar so Norvežanke kaznovale in spet ušle za tri gole. Bonova se je po vrnitvi Cvijićeve odločila za "običajnejšo" postavitev, ki pa je zgolj držala zaostanek treh golov in imela kar nekaj težav pri iskanju prostora za strele. Pomagale niso niti številne menjave, še manj pa dejstvo, da je bila na eni strani razpoložena izkušena Larvikova vratarka Lene Rantala, na drugi pa so norveške žoge mimo nič manj izkušene Stefanišinove skoraj vedno končale v mreži.

Posledice so bile logične: Larvik je svojo prednost še povečal. Prek Nore Mörk so gostje v 17. minuti ušle na 12:8, ista igralka je v 23. minuti zadela za 16:11, Kari Mette Johansen pa je minuto pozneje zadela za dotlej najvišjo prednost na tekmi 17:11. S šestimi goli razlike so tekmice s severa Evrope tudi odšle na odmor. Tudi začetek drugega polčasa za Krim ni bil nič obetavnejši, saj so gostje takoj še za zadetek povišale svoj naskok.

Norvežanke so sicer zatem tekmicam z nekaj napakami ponudile priložnost za priključek, toda od tega ni bilo nič, saj se domačinke - posebej ob igralki več na igrišču - nikakor niso znašle. Tudi obramba je bila vse prej kot neprebojna, tako da je Heidi Loke v 38. minuti zadela že za praktično neulovljivih devet golov (26:17). Krimovke so precej časa tavale v slepi ulici, kljub občasnim prebliskom pa poti iz nje niso našle. Zmagovalec je bil tako znan že precej pred koncem tekme, čeprav so se dobrih pet minut pred koncem Galjevičanke približale "le" na tri zadetke.