V tekmi zadnjeuvrščenih ekip modre skupine je zmaga odšla na Gorenjsko, vseeno pa se domače niso predale tako zlahka kot kaže končni izid 0:3.

V prvem nizu je bilo izenačeno samo na začetku, gostje so najprej povedle s 5:2, Novomeščanke pa so še izenačile na 5:5. Nato so Gorenjke po zaslugi Potočnikove in Ulčarjeve dosegle nekaj točk zapored, tega zaostanka pa domače niso mogle več nadoknaditi.

Bolj razburljivo je bilo v drugem nizu. Po izenačenju domačih po začetnem vodstvu gostij so te spet pobegnile na 11:7 in kazalo je, da bo tudi ta niz podoben prvemu. Vendar so Novomeščanke zaigrale bolje ter se povsem približale (11:13), kasneje pa s točkami Guštinove in Milanovičeve izenačile na 16. točki in povedle z 19:18. Vendar so se domače ustrašile priložnosti za dobljen niz, Ulčarjeva in Potočnikova sta naredili delni izid 5:0, kar je tehtnico spet nagnilo v korist Jesenic Bleda.

Tretji niz je bil podoben prvemu. Izenačeno je bilo le nekaj točk na začetku tekme, nato pa so ritem narekovale gostje, ki so prišle do zaslužene zmage.