Čeprav Blejci tudi tokrat niso igrali v popolni postavi so se v dvoboju z sosedi iz Kranja sprehodili do zmage. Kakovostna razlika je bila oziroma je prevelika, da bi lahko Kranjčani lahko računali na presenečenje, njihov odpor je bil nekoliko slabši kot na nekaterih tekmah v prejšnjih sezonah. Prav v vseh nizih so si državni prvaki že na začetku priigrali zanesljivo vodstvo, ki so ga držali do konca.

Po začetnem izenačenju na 3:3 so gostitelji z močnimi servisi Triglavane oddaljili od mreže in na prvem tehničnem odmoru že imeli štiri točke prednosti (8:4). Razpoloženi Oliver Venno v napadu in odličen Matevž Kamnik v bloku sta gostom še bolj otežila delo, tako da je bilo ob drugem tehničnem odmoru že 16:8. Take prednosti pa najbrž ne bi zapravila slabša ekipa, kot je ACH Volley.

Z močnimi servisi Vida Jakopina in bloki Venna so gostitelji tudi v drugem nizu prevzeli pobudo in ob prvem tehničnem odmoru so že vodili z 8:1. S servisi Simona Balandžića so gostje ujeli priključek, pri rezultatu 9:7 je trener Blejcev Glenn Hoag igralce poklical k sebi ter jih dodobra oštel. Rezultat tega je bil viden takoj, saj so prvaki spet ušli in niz zanesljivo pripeljali do konca.

Podoben je bil tudi zadnji niz. Začetno zanesljivo vodstvo Blejcev, nato nekaj zmanjšanj prednosti, a na koncu zanesljiva zmaga favoritov.