Po uspehu v ligi prvakov blejski odbojkarji nadaljujejo z zmagami tudi v interligi. Tokrat so bili uspešni na gostovanju pri vodilni Mladosti, z zmago pa so storili velik korak k uvrstitvi na zaključni turnir. Čeprav je bil izid tekme 3:0, pa se slovenski prvaki do uspeha niso sprehodili. Tekmeci so se dobro upirali, čeprav ne tako kot na prvi tekmi v Radovljici, ki jo je ACH Volley komaj dobil s 3:2.

Vsi nizi so se praktično odločali v končnici. Prvi niz je bil izenačen, gosti pa so v zaključku prišli do dveh točk prednosti, kar je zadostovalo za vodstvo z 1:0. V drugem nizu so imeli pobudo domači, toda po izidu 19:19 so Slovenci dobili tri točke zapored, prišli do vodstva 22:19, nato pa niz končali s še eno serijo treh zaporednih točk. To jim je dalo dodaten zagon, s katerim so že na začetku prišli do prednosti - ob prvem tehničnem odmoru je bilo 5:8, nato pa so prednost treh do štirih točk držali vse do vstopa v končnico. Domači so prišli do dveh točk zaostanka 19:21, toda Blejci, pri katerih tokrat ni igral Estonec Oliver Venno, bolj kot ne pa so počivali tudi Veljko Petković, Alen Pajenk in Ramon Gato, preobrata niso dovolili.

V vrstah slovenskih prvakov je blestel Alen Šket, ki je dosegel kar 28 točk, Andrej Flajs jih je prispeval 13, Vid Jakopin osem, Matevž Kamnik šest, Matej Vidič in Dejan Vinčič po dve, po eno pa Gato in Pajenk.