Slovenski prvaki so zapravili prvo zaključno žogo za napredovanje med 12 najboljših ekip, tako da se bodo morali reševati v Tivoliju proti poljski Aseccu Resovii, ki se je že uvrstila v nadaljnje tekmovanje, ali računati na ugoden izid na drugi tekmi zadnjega kroga med Paris Volleyjem in Istanbulom. Varovanci Glenna Hoaga so bili v Carigradu povsem neprepoznavni. Na začetku nizov jim je sicer še šlo, prav v vseh so imeli pobudo, toda v nadaljevanju so popustili, tako da jim ni uspelo osvojiti niti častnega niza.

Hoag je s številnimi menjavami zaman iskal razpoložene igralce, a jih ni našel. V ekipi nič ni delovalo, kot bi moralo, domači so bili boljši v vseh elementih. Kubanec Oliver Gato je slabo sprejemal, nič bolje pri tem ni šlo Vidu Jakopinu. Kapetan Andrej Flajs ni bil na ravni prejšnjih tekem, podobno velja za Oliverja Venna. Estonec je v polju bil najboljši igralec, a je storil tudi veliko napak, predvsem pri servisih, prav ta element pa Blejcem ni in ni stekel.

Začetek tekme ni kazal na lahko zmago domače ekipe. Po izenačenem prvem delu niza so Blejci prišli do vodstva 16:13, vodili pa so tudi z 21:18. Nato pa se je v domačih vrstah razigral Bolgar Kostadin Stojkov, s tremi odličnimi servisi je poskrbel za izenačenje. Slovenci so prišli do vodstva s 23:22, toda napake so botrovale, da so domači dobili tri točke zapored in osvojili niz.

Tudi drugi del so boljše začeli Blejci, ki so ob prvem tehničnem odmoru po bloku Gata vodili z 8:6. A dobra igra ni dolgo zdržala. Spet so se začele pojavljati napake, domači so povedli z 9:8, po izenačenju na 11. točki pa z delnim izidom 7:3 prišli do zanesljive prednosti, ki so jo brez težav obdržali.

Tudi v tretjem nizu je bilo ob prvem tehničnem odmoru 8:6 za ACH Volley, nekaj trenutkov pozneje se je prednost še za točko povečala. Toda Turkom, ki imajo v svojih vrstah dva Američana, Nizozemca in Bolgara, je spet uspel niz petih točk, tako da so pri drugem tehničnem odmoru vodili s 16:13. Blejcem se je še uspelo približati na točko zaostanka 15:16 in pred vhodom v končnico na 18:20, toda za preobrat, ki so ga uprizorili na nekaterih zadnjih tekmah, so bili tokrat preslabi, klonili pa so po uri in 12 minutah igre.