Na žalost sijajnih organizatorjev pa sta mlado moč okusila tudi oba slovenska igralca Bojan Tokič in Saš Lasan. 19-letni Aleksander Šibajev je bil do včeraj bolj kot ne namiznoteniški anonimnež. Ko je po zaostanku z 0:2 Bojanu Tokiču odčital v štirih nizih lekcijo, kot bi na drugi strani mize stal kakšen kitajski velemojster, je postalo jasno, da se mlademu Rusu obeta sijajna kariera. V ruski ligi je že vzel skalp mojstrom, kakršen je Hrvat Primorac, Tokič pa se je lahko le čudil, kako je izgubil brez vsakršne igre. Za razliko od nekaterih preteklih "črnih" velenjskih Tokičevih let je bilo bolje le to, da si najboljši slovenski igralec, sicer osmi nosilec, ni slačil kratkih hlač.

Saš Lasan je navduševal občinstvo, ko je 19-letnemu Korejcu Jung Young Siku mešal glavo, ko je, kot zna le Ljubljančan, s forehandom lovil travo. Na rezane žogice četrtfinalist mladinskega svetovnega prvenstva ni našel odgovora, 38-letni Slovenec pa je vodil celo s 3:2 v nizih. "Pričakoval sem, da bo kaj popustil. A je igral ves čas enako, spine je vlekel do onemoglosti. Lahko rečem, da sem s prikazano igro zelo zadovoljen. A bi bil še bolj, če bi dobil niz več," je po porazu razložil Saš Lasan, ki si že drugo sezono služi kruh v Burgosu.

Lasan še zdaleč ni bil najstarejši v Rdeči dvorani. Precej starejša je denimo Bolgarka Katalina Gatinska, ki se je v prvem krogu pomerila s Slovenko Jano Tomazini. Dober žreb slovenski povabljenki ni pomagal, da bi dobila več kot tri nize, spremljanje dvoboja pa je bilo precej mučno. Z le enim dobljenim nizom se je od velenjskega turnirja poslovila tudi Manca Fajmut. Toda slovenskih nastopov pred današnjim dnem, ko bodo v Rdeči dvorani dvoboji osmine finala in četrtfinala vendarle še ni konec. Tokič in srbski levoroki ostrostrelec Aleksandar Karakašević sta pozno zvečer dobila igro dvojic proti korejskemu paru Jeong-Jung ter se uvrstila v četrtfinale. Bronasta dvojica z lanskega evropskega prvenstva ima lepo priložnost, da osvojili velenjski turnir.