"V nedeljo po tekmi se na bolečine nisem oziral, a v ponedeljek sem odšel na slikanje, pri katerem so ugotovili, da imam zlomljeno dlančnico na desni roki. Moram na operacijo, po njej bom dobil plastično upornico in bom lahko čez en teden že na snegu. V Kanado seveda ne bom odpotoval, nastopil pa bi naj na naslednji tekmi svetovnega pokala v Nemčiji. Upam, da bodo bolečine popustile, da bo oteklina izginila, tako da bom lahko na kolesu in v fitnesu vzdrževal vsaj telesno pripravljenost," je dejal Celjan, ki bo v Vancouvru, sodeč po letošnjih dosežkih, eden od slovenskih adutov za kolajno.

To bo vsekakor tudi nekdanji svetovni prvak Rok Flander, ki pa ima prav tako zdravstvene težave. Tudi njegov nastop v Stonehamu je bil zaradi težav s sinusi pod vprašajem, a se je stanje vendarle nekoliko izboljšalo, tako da je v Kanado že odpotoval.

"Še včeraj nisem vedel, ali naj v Stoneham odpotujem ali ne. Toda po tehtnem premisleku sem se vendarle odločil za pot, saj mislim, da sem v vrhunski formi in želim pred olimpijskimi igrami to dokazati tudi na tekmi svetovnega pokala. Dovoljenja, da lahko jemljem zdravila od protidopinške komisije še nisem dobil, zato sem težave poskušal reševati na alternativen način. Pomagalo je tudi to, da sem bil dva dneva doma, kjer mi ni mogla nagajati pršica, na katero sem alergičen," je dejal Flander, ki je letos že zabeležil uspeh na eni izmed severnoameriških tekem (letos bodo slovenski deskarji čez lužo odpotovali trikrat), v ameriškem Telluridu je bil tretji.