Žan Košir je bil 22., Jernej Demšar 25., Izidor Šušteršič 32., Jure Hafner pa je bil diskvalificiran. Pri dekletih se je Glorija Kotnik uvrstila na 40. mesto.

Pri moških je bil prvič v karieri najboljši Margučev vrstnik, 23-letni Kanadčan Michael Lambert, pred Avstrijcema Andreasom Prommeggerjem in Benjaminom Karlom, pri ženskah je zmagala Rusinja Jekaterina Tudegeševa, druga je bila Nizozemka Nicolien Sauerbreij, tretja pa Švicarka Fränzi Maegert Kohli.

Po kvalifikacijah je slovenskemu taboru kazalo še bolje, saj je bil Flander četrti, Marguč pa peti. A nato nekdanji svetovni prvak ni premagal prve finalne ovire, Nemca Patrika Busslerja, in izpadel. Je pa zato Marguč najprej premagal Francoza Syvaina Dufourja, nato še maščeval Flandra proti Busslerju, izgubil pa proti Avstrijcema Andreasu Prommeggerju ter v boju za tretje mesto proti Benjaminu Karlu.

"Četrto mesto je odličen rezultat, krivulja dosežkov se namreč še vedno dviga. Ima pa ta uspeh tudi grenak priokus, saj sem spet zamudil priložnost za stopničke. V prvi vožnji proti Prommeggerju sem že na začetku na ravnini zapeljal s proge v neutrjen del in dobil poln pribitek. V drugo sem nato pokazal svojo najboljšo vožnjo, a je bilo vseeno premalo, da bi se lahko uvrstil v finale. Zmanjkalo mi je le sedem stotink. Škoda. Imel sem vse pogoje, da se spet uvrstim na zmagovalni oder, proga mi je ležala, tudi druge stvari so mi ustrezale," je imel mešane občutke Marguč, ki bo zdaj odšel na trening na Roglo, nato pa odpotoval v kanadski Stoneham, kjer bo na naslednji tekmi svetovnega pokala lovil še boljši rezultat.

Slabše volje kot Celjan je bil njegov soimenjak iz Dragočajne, Flander. Pa ne zaradi devetega mesta, ampak zaradi novih zdravstvenih težav, zaradi katerih mu primanjkuje koncentracije. Zdravniki so namreč ugotovili, da je alergičen na pršico. "To smo odkrili v zadnjem času. Zaradi alergije prihaja do vnetja sinusov in posledično glavobola. Malce sem jezen, ker sem na protidopinško komisijo OKS poslal dokumentacijo, da bi lahko vzel zdravila oziroma steroide. Toda odgovorili so mi, da tega ne morem, ker sem v programu WADA. Ta zdravila bi nujno potreboval, saj v takem stanju ne morem tekmovati. Vprašanje je, kdaj bom do teh zdravil prišel, ali sploh bom. Že jutri bo boj za to moja glavna naloga," je dejal Flander, ki je sicer s formo zadovoljen: "Evidentno je, da bi v normalnem stanju Busslerja premagal, toda zaradi težav ni bilo prave zbranosti. V obeh vožnjah sem na istem mestu storil napako, zaradi napačne linije sem na nepravi način zapeljal v luknjo."