Jure Hafner je bil 24., Žan Košir 39., Jernej Demšar pa je zasedel 40. mesto. Pri dekletih je bila najboljša Nizozemka Nicolien Sauerbreij pred Kanadčanko Alexo Loo in Švicarko Fränzi Maegert-Kohli, Glorija Kotnik se je uvrstila na 31. mesto.

"Odlično sem se počutil, posledica je dober rezultat. Najbrž pa bi bil lahko še boljši, če ne bi naletel na Andersona. Pa tudi od njega sem bil v prvi vožnji 92 stotink sekunde hitrejši, toda v drugo storil nekaj napak, ko pa sem hotel nadoknaditi zamujeno, sem zletel proge. Občutek imam, da sem sposoben boljšega rezultata, kot je šesto mesto, slej kot prej bom na stopničkah. Zato že komaj čakam naslednje tekme," je samozavesten Marguč, ki je bil v kvalifikacijah sedmi, nato pa je premagal Šveda Daniela Bivesona. V skupnem seštevku svetovnega pokala se je prebil na osmo mesto, kar kaže, da je v letošnji sezoni odlično pripravljen: "Letos sem se odcepil od reprezentance in delam po svojem programu. Pri tem sta mi pomagala predvsem oče in naš nekdanji trener Tomaž Bernik, dobro delo pa se kaže v rezultatih."

Dve mesti za Margučem je zaostal Flander, ki ni imel najboljšega dneva. Na to so kazale že kvalifikacije, v katerih je bil 13., nato je premagal Italijana Rolanda Fischnallerja, zaustavil pa ga je Američan Tyler Jewell, ki je sicer prvo vožnjo izgubil, toda v drugo vendarle premagal Slovenca za dovolj, da se je uvrstil v polfinale. "Na deski se danes nisem najboljše počutil, deske nisem dovolj čutil, manjkalo je par stopinj v nagibu. Rezultat ni slab, a ni tak, da bi me stoodstotno zadovoljil. Toda tega si ne jemljem k srcu, saj je vse tempirano za mesec februar, ko bodo olimpijske igre. Trenutno še nisem pravi, predvsem mentalno, manjka mi nekaj koncentracije. Potrebujem še nekaj časa."

Prav mentalna moč pa je tista, ki krasi Jasona Jaya Andersona, ki je v Avstriji zabeležil drugo zaporedno zmago. Štirikratni svetovni prvak je vedno najboljši, ko je to najbolj potrebno, ker pa so letos olimpijske igre na njegovem "dvorišču", je povsem jasno, da je odlično pripravljen. Prav olimpijska kolajna je tisto, kar mu v njegovi bogati karieri (zmagoval je tudi v krosu) še manjka. "Želim se posloviti z olimpijsko zmago. To bi bila pika na i moji karieri. Zmage, kot je bil ta, so super zadeva, toda olimpijada je le olimpijada," je Anderson z mislimi že v Vancouvru.