A pri Ferkovi, ki je poleg Tine Maze v tej sezoni edina alpska smučarka, ki je osvojila točke svetovnega pokala, stvari vendarle niso tako črne. Naredila je korak naprej v hitrih disciplinah, uživa v hitrosti, tudi zadnji slalomi pa so pokazali napredek. Če bo šlo tako naprej, lahko slovenska reprezentanca v naslednjih sezonah dobi odlično vsestransko smučarko.

Kako ste zadovoljni s torkovim nastopom v Flachauu, generalko pred Zlato lisico?

Pomembno je, da sem naredila korak naprej. Forma se mi dviguje, saj na treningih kažem že zelo dobre vožnje. Ko mi bo uspelo tako nastopiti tudi na tekmi, bo rezultat temu primeren. V Flachauu se je znova pokazalo, da mi bolj ustrezajo postavitve, kjer je na progi več ritma. Ko so razdalje med vratci daljše, se še lovim.

V tej sezoni je bilo na sporedu že šest slalomov svetovnega pokala. Ste zadovoljni z izkupičkom, ko ste osvojili 43 točk svetovnega pokala, kar zadošča za 33. mesto v svetovnem pokalu?

V slalomu ni tako rožnat položaj, kot je bil v prejšnji sezoni. Predvsem v začetnem delu do novega leta nisem imela pravega občutka, pravega pristopa. Kar zadeva veleslalom, imam visoko štartno številko, a rezultati kažejo, da se venomer kakšna tekmovalka prebije med najboljših 30. Upam, da bom v Mariboru tudi jaz med srečnicami. Kar pa zaveda hitre discipline, sem naredila velik napredek. Uživam v hitrih smučkah in hitrosti, bolj sem sproščena kot v tehničnih disciplinah. Upam, da bom tudi v smuku čimprej dobila točke svetovnega pokala, medtem ko jih v drugih štirih disciplinah že imam.

Imate popolno zaupanje v vodstvo slovenske ženske reprezentance?

Seveda! Zelo dobro sodelujemo. Še zdaleč ni tako, kot namigujejo nekateri mediji, da so reprezentančni trenerji zanič. Po mojem mnenju so zelo dobri, veliko nam pomagajo, na tekmah pa je vse odvisno od posameznic. Zato za vse moje neuspehe lahko krivim zgolj sebe.

Pred vrati sta mariborski tekmi svetovnega pokala. Napovedi?

Upam, da se bom odrezala čimbolj ter na domači tekmi pokazala najboljše rezultate sezone v tehničnih disciplinah.