Kaj je bil glavni razlog, da je Sani Bečirovič zapustil moštvo?

Že ko smo se s Sanijem dogovarjali za podpis pogodbe, smo celotno zadevo definirali tako, da je bila mogoča prekinitev pogodbe po prvem delu evrolige, če se Union Olimpija ne uvrsti v drugi del tekmovanja. Slabe finančne razmere v klubu so privedle do tega, da smo oboji izkoristili to klavzulo.

Bečirovič je na mesec prejemal 50.000 evrov plače...

Tega podatka ne morem komentirati.

Kakšna je situacija s sponzorji? Denar redno priteka v klub?

Tisti sponzorji, s katerimi imamo podpisano pogodbo, redno izpolnjujejo svoje obveznosti. Jasno pa je, da upravni odbor stalno išče nove sponzorje, s katerimi bi lažje pokrili sezono. Nekaj novih podpisov pričakujemo v tem ali začetku drugega tedna.

Igralci Uniona Olimpije se pritožujejo, da plače kar konkretno zamujajo.

Dejstvo je, da plače zamujajo in da je finančno stanje v klubu resno. Še enkrat bi poudaril, da uprava poskuša narediti vse, kar je v njeni moči, da bi se dolgovi čim hitreje poravnali.

Kakšna je verjetnost, da še kakšen igralec zapusti Olimpijo? Maccabi naj bi se resno zanimal za Golubovića.

Ko bodo uradne ponudbe na mizi, bomo o tem vsekakor razmišljali. Res pa je, da kontakti z določenimi klubi obstajajo.

Nekdo pa bo odhajajoče igralce moral nadomestiti. Zdovčeva velika želja je Marko Maravič.

Zagotovo bo prišlo tudi nekaj novih obrazov. Maravič je zelo blizu temu, da ponovno zaigra v našem klubu, za druge igralce pa bomo še videli.

Klub je pred sezono javno napovedal, da naskakuje vrh lige NLB. So se cilji z odhodom Sanija Bečiroviča zmanjšali?

Dejstvo je, da smo pred sezono dejali, da je uvrstitev med najboljših šestnajst v Evropi velika želja, hkrati pa poudarili, da je glavni cilj zaključni turnir četverice v ligi NLB ter obe domači lovoriki. Od tega ne odstopamo.

Ste po slabih predstavah v evroligi razmišljali, da bi zamenjali trenerja Jureta Zdovca?

Ne.

Kakšna je situacija glede dolgov kluba? So se kaj zmanjšali?

Načrt sanacije dolgov, ki je bil postavljen, poteka po začrtani poti. Je pa tudi res, da se je nabralo nekaj novih dolgov.

Po tekmi z Zadrom v ligi NLB je Zdovc znova poudaril, da klub nujno potrebuje športnega direktorja, a da njegovih želja tako ali tako nihče ne upošteva.

Športnega direktorja še nismo izbrali. Nekaj kontaktov je sicer vzpostavljenih, kaj več pa na to temo ne bi želel dejati.

Se po novi katastrofalni sezoni v evroligi tudi vi počutite kaj odgovornega za neuspeh?

Vsekakor je neprijetno, ker v evroligi nizamo slabe rezultate. Odgovornost za neuspeh nosim tudi sam, tako kot trener, igralci in vsi ostali ljudje v klubu.

Razmišljate o odstopu?

Če moj odstop komu pomaga, saj veste...