"Odločitvi je botrovala tudi želja in nuja po racionalizaciji stroškov članske ekipe za nadaljevanje sezone v ligi NLB, pokalu Spar in ligi Telemach," so sporočili iz KK Union Olimpija.

"Spoštujem in sprejemam odločitev kluba, ki je izkoristil klavzulo, glede katere smo se oboji strinjali že pred sezono. Vsi skupaj smo od letošnje evrolige pričakovali več. Tako je v športu - včasih gre, včasih pač ne, še vedno pa verjamem, da bi s kančkom sreče imeli kakšno zmago več v evroligi, kar bi zelo hitro zadovoljilo vse strani in omogočilo nadaljevanje našega sodelovanja," je dejal Bečirović.

Kot je pojasnil predsednik KK Union Olimpija Dušan Mitić, so se predvsem iz finančnih razlogov odločili izkoristiti to možnost in pogodbo prekiniti. "Sani je profesionalno in korektno sprejel našo odločitev in želimo mu veliko sreče v nadaljevanju kariere."

Besedam predsednika kluba je pritrdil tudi trener Jure Zdovc: "Odločitvi, da se odpovemo Bečiroviču, je botroval predvsem finančni vzgib, saj se je klubsko vodstvo odločilo poceniti ekipo za nadaljevanje tekmovanja. Noben trener ne more ostati ravnodušen ob izgubi igralca kot je Sani, saj gre za izvrstnega branilca, vendar je dejstvo, da se tudi z njegovo pomočjo nismo uspeli zavihteti med 16 najboljših v evroligi, zato sem se strinjal, da v nadaljevanju sezone več priložnosti in bremena nosijo drugi."