Tekma brez pravega tekmovalnega značaja ne pomeni, da v Tivoliju mečejo puško v koruzo že pred odhodom v Italijo. Priložnost za drugo evroligaško zmago so imeli prejšnji teden v dvoboju z Moskovčani, ko je bila zmaga na dosegu roke, a so si sami zaprli vrata v sušnih zadnjih minutah rednega dela. Za nameček pa je podobno usodo ljubljanski klub doživel še na tekmi regionalnega tekmovanja NLB, kjer je po podaljšku izgubil z Bosno.

"Upal sem, da nam bo uspelo presenetiti že CSKA. Vsekakor bo to pomembna tekma, saj ni vseeno, kako končaš tekmovanje. Tekma bo zanesljivo težka, oni imajo novega trenerja in se počasi pobirajo. Mogoče bodo pod pritiskom. Mi pa lahko nadgradimo ti dve tekmi; čeprav smo ju izgubili, sem zadovoljen z igro, napredek je viden. Manjkala je le sproščenost pri metu," je trener Jure Zdovc na novinarski konferenci napovedal pred desetim dvobojem v evroligi. Na prvem obračunu z Rimljani je konec novembra Olimpija zmagala za 17 točk (87:70), s 24 točkami pa je blestel Sani Bečirovič, ki pa ga od sobote po prekinitvi pogodbe ni več v moštvu.

Drugi Olimpijini igralci bodo nared za zadnji evropski nastop sezone 2009/10, s katerim lahko zeleno-beli izkupiček ene zmage podvojijo; v postavi sicer še ne bo Vlatka Ilievskega, ki še okreva po operaciji. Pred zadnjo predstavo v evroligi je bil optimističen tudi Dušan Djordjević: "To bo za nas zelo pomembna tekma, ker smo dve tekmi zapored izgubili po podaljšku. Za naše samozaupanje bi bilo dobro, da zmagamo in si popravimo samozavest pred nadaljevanjem sezone, ko bo jadranska liga naša prioriteta."

Pri Olimpiji so se tokrat skorajda bolj kot s tekmo v Rimu ukvarjali s prejšnjo z Bosno, predvsem pa s sojenjem. "Na tej zadnji tekmi je voda prešla rob in v svoji 25-letni karieri kaj takega še nisem doživel. Sodniška trojka z Muhvičem na čelu nas je kradla od prve minute, z nasmehom. Česa takega si takšna liga ne sme dovoliti. To so videli vsi, gledalci, kontrolorji, šlo je tako daleč, da moje izjave namerno niso dali na spletno stran. Čas je, da se Olimpija postavi zase, udari po mizi, kajti vse skupaj me spominja na stare jugoslovanske čase, ko so Slovenčke imeli nekje v spodnjem predalu in z njimi ravnali, kakor so hoteli," je bil Zdovc še vedno jezen ob spominih na sarajevsko tekmo. Tudi direktor kluba Igor Dolenc se je vrnil na tekmo z Bosno: "Jure je že včeraj povedal svoje. Jaz sem govoril s kontrolorji tekme in danes navezal stik z direktorjem lige. Nekaj bo treba narediti."

Tema novinarske konference pa je bila tudi finančna plat ljubljanskega kluba, ki ni rožnata, ter z njo neposredno povezan odhod Sanija Bečiroviča. Zdovc je bil kratek: "Saniju se je pogodba enostavno iztekla. On je samo eden, za rezultatski neuspeh pa smo odgovorni vsi, z mano na čelu. Finančna situacija v klubu je taka, da je on izpadel kot krivec. A krivcev je ogromno, mogoče večjih dolžnikov, kot je on. Finančna situacija pa je daleč od dobre, nasprotno, katastrofalna je in rešuje se, kar se da. Upam, da se bo tudi po tej plati stvari uredile." Dolenc pa je o tem menil: "Dolgovi se niso ne vem kako povečali, dejstvo pa je, da je situacija resna in da se na vsak način zadeve skuša rešiti," ter priznal, da v klubu zamujajo tudi plače in nekaterih načrtovanih pogodb niso podpisali.

Kljub vsem težavam pa je Zdovc poudaril, da so tekmovalni cilji v sezoni po evroligi ostali nespremenjeni: uvrstitev v finale lige NLB ter osvojitev slovenskega prvenstva in pokala.