Današnji petkilometrski tek v klasiki je bil pisan na kožo Kowalczykovi, za katero je tudi Majdičeva že dan prej dejala, da je glavna favoritinja za zmago. Izjemno dobro pripravljena Poljakinja je danes vodila od starta do cilja, tako da dvomov o zmagovalki resnično ni bilo.

Dobro se je v dirko vrnila tudi Finka Saarinenova, ki je bila na prvem vmesnem merjenju časa šele četrta, nato pa napredovala na drugo, ki ga do konca ni več izpustila iz rok. Majdičeva je po nekoliko hitrejšem začetku kot običajno, tokrat najprej dosegla drugi čas, nato pa bila na naslednjem vmesnem času že tretja, kjer je ostala tudi na koncu.

"Bolečine v nogi so mi povzročale nekaj težav. Skušamo jih odpraviti, ampak ob tako natrpanem urniku, je to preprosto nemogoče. Kljub temu gre na bolje. Današnja tekma je bila hitra, vse smo šle na polno že od starta. Justyna je preprosto rojena za pet kilometrov. Ker ne tečem veliko v štafeti, mi pet kilometrov ne leži tako, zato današnja preizkušnja zame ni bila najlažja. Servis je znova pripravil odlične smuči, s katerimi sem spet lahko tekla hitro. Jutri se bom predvsem osredotočila na počitek in šele nato pride razmislek o tekmah, ki še sledijo za vikend," je po tekmi povedala Majdičeva.

Majdičeva spet na drugo mesto v skupnem seštevku

Po današnji šesti tekmi pred petkovim prostim dnevom v skupnem seštevku turneje, kjer bosta na sporedu še dve tekmi, vodi Kowalczykova, na drugem mestu je Majdičeva, ki za Poljakinjo zaostaja 14,1 sekunde, tretja je Italijanka Arianna Follis, ki je bila po sredini zmagi danes šele šesta. Italijanka zaostaja že 23,2 sekunde.

Solidno je v svoji slabši - klasični tehniki - danes nastopila tudi druga slovenska predstavnica Vesna Fabjan, ki je s to tekmo zaključila nastope na letošnji turneji Tour de Ski. "S tekmo sem kar zadovoljna, glede na to, da je šlo za klasično tehniko, sem pa s to tekmo zaključila za nastopi na Touru. Utrujenost se že kar pozna, tako da bom izpustila tudi naslednjo tekmo svetovnega pokala v Estoniji," je dejala Fabjanova, ki je Tour danes končala na skupnem 32. mestu.

V moški konkurenci se je danes prve zmage v karieri veselil Šved Daniel Rickardsson. Drugo mesto je na 10 kilometrov v klasični tehniki osvojil Čeh Lukaš Bauer, tretji pa je bil Norvežan Petter Northug, vodilni v seštevku turneje. "Z današnjo tekmo sem izredno zadovoljen, to je moja prva zmaga v svetovnem pokalu, zato je vse skupaj toliko bolj neverjetno. Taktično sem želel teči hitro in obdržati hitrost iz prvega kroga tudi v drugem. Že zjutraj sem se dobro počutil, po navadi sem boljši v klasiki, zato se veselim tudi sobotne tekme," je po zmagi povedal Rickardsson.

V soboto bo v dolini Fiemme na sporedu klasični tek na deset kilometrov s skupinskim startom, v nedeljo pa sledi še zaključek z devetkilometrskim vzponom na Alpe Cermis.