Dvoboj bo na stadionu Nambole v Kampali, prireditelji pa napovedujejo 80.000 gledalcev. "Veselim se že dvoboja z Botho in pričakujem težko borbo," je dejal 47-letni Holyfield, ki ni stopil v ring vse od decembra 2008, ko je po točkah izgubil dvoboj za prvaka po verziji WBA proti Nikolaju Valujevu. Holyfield je v poklicni karieri vknjižil 47 zmag, 10 porazov in dva neodločena izida.

Američan napoveduje zmago in poudarja, da bo ta dvoboj služil predvsem kot odskočna deska k uglednejšemu naslovu. Podobno velja za Botho, ki je doslej dobil 47 dvobojev, štirikrat je izgubil, trikrat pa remiziral. Botha je aktualni prvak v verziji WBF, naslov je ubranil z decembrskim nedoločenim izidom proti Kubancu Pedru Carrionu.

"Vedno sem bil svoj najostrejši kritik. Moja predstava proti Carrionu je bila zagotovo najslabša v karieri," je povedal Botha in dodal: "Pričakujte odlično pripravljenega, neugodnega Botho, ki bo povrh vsega v najboljši formi. Svojim navijačem in ekipi sem dolžan življenjsko predstavo."