Zavec se je v prostorih svojega pokrovitelja Medisa sedmi sili po uspehu predstavil še v Ljubljani. Naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji bo branil marca ali aprila prihodnje leto, kot zatrjuje, pa šampionskega pasu ne namerava tako zlahka izpustiti iz rok.

"Trdo sem delal, da sem prišel tako daleč, naslov imam seveda namen ubraniti, pa naj gre za obvezno branjenje naslova ali pa za izbirno, kjer bom nasprotnika lahko izbiral sam," je povedal Zavec. Slednjemu je danes njegov menedžer Ulf Steinforth, ki je prav zato prišel iz Nemčije v družbi trenerja Dirka Dzemskega predal šampionski pas, saj si je Zavec v Johannesburgu pas, ki ga je odvzel Južnoafričanu Isaacu Hlatshwayju, le nadel, potem pa ga je moral vrniti. Tokrat mu je približno pet kilogramov težki pas ostal za dalj časa.

Ekipa zbrana okrog Ptujčana je na boksarsko zvezo IBF že naslovila prošnjo po izbirni ubranitvi naslova, kjer bo Zavec med izzivalci lahko izbiral sam, najverjetneje pa bo moral naslov braniti proti obveznemu nasprotniku. To bo najverjetneje stari znanec Poljak Rafal Jackiewicz, proti kateremu je Zavec vknjižil edini profesionalni poraz v karieri.

"Če bo moj nasprotnik Rafal, bom seveda zelo vesel, saj imava še neporavnane račune. Vsekakor si zelo želim, da bi bil dvoboj na slovenskih tleh, upam, da nam bo uspelo," je še povedal Zavec in že odhitel v domači Ptuj, kjer so mu someščani v Salonu umetnosti pripravili posebno biografsko razstavo. Zavec bo razstavo del, ki prikazujejo njegovo življenje od začetkov pa do osvojitve naslova svetovnega prvaka, uradno odprl prav nocoj.