Še ne 24-letni Bauer je dobro izkoristil zanj tokrat ne nesrečno 13. mesto iz sprinta in prav na Pokljuki osvojil najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu v karieri. Na zasledovanju je dodobra ogrel tudi številne slovenske navijače, ki so se v prelepem vremenu zbrali na Rudnem polju in pozdravili prav vsak njegov zadetek.

Bauer je začel odlično in že v prvem krogu začel prehitevati tekmece, po prvem streljanju pa kljub kazenskemu krogu zasedel 10. mesto, stadion pa je zajela evforija na polovici tekme, ko je Bauer z ničlo napredoval na peto mesto. V nadaljevanju je Ihanec dokazal, da zna zadeti tudi stoje in kljub še dvema nezadetima tarčama je po 20 strelih šel v zadnji krog kot osmi, na zadnjih dveh kilometrih pa pridobil še eno mesto ter še enkrat dokazal, da je tudi v teku stopil še bližje svetovnemu vrhu.

Tokrat slovenskega reprezentanta niso motili niti domači navijači, saj pravi, da rad nastopa pred svojci, prijatelji in znanci, navijanje pa je nekaj normalnega: "Vse to kar slišiš, skušaš odmisliti. Jaz sem se skoncentriral na svoj nastop, a verjamem, da je bila tekma zanimiva in pestra, saj je bilo precej bučno. V vsakem primeru se je na tekmi treba zbrati, čeprav je to pri borbi za visoka mesta težje, a danes sem uspel nastopiti sproščeno, kar je bil tudi ključen dejavnik za visoko uvrstitev." Bauer dodaja, da si je s sedmim mestom izpolnil tudi enega od zadanih ciljev pred sezono - izboljšati najboljšo osebno uvrstitev: "Zdaj realen cilj postaja tudi pogled na stopničke. Obenem upam, da bodo tudi ostali fantje končno na tekmah pokazali to, kar kažejo na treningih, saj so sposobni še precej več, kot se to zdi po trenutnih izidih. Upam tudi, da bomo imeli vsi skupaj spet kakšen dober dan v štafeti, kjer smo lahko zelo visoko."

Zelo dobro sta se odrezala tudi Janez Marič in Vasja Rupnik. Marič je s štirimi kazenskimi krogi na koncu osvojil 35. mesto in bil med tistimi tekmovalci, ki so na tekmi najbolj napredovali, saj se je na startu v smučino podal kot 58., Rupnik pa je s 36. mestom osvojil najvišjo uvrstitev v karieri in še drugič zapored osvojil točke. Prav za Rupnika je Pokljuka 2009 prelomnega pomena, saj se je končno prebil med tekmovalce s točkami. "Žal mi je, da nisem danes stoje zadel še nekaj več, saj bi bil lahko še nekaj višje. Seveda sem zelo zadovoljen tudi s točkami, saj mi je s tem seveda padlo tudi eno breme z ramen, a zdaj si bom naložil zanesljivo nekaj novega. Zdaj nekaj dni počitka, pa gremo naprej uživat," je po tekmi dejal Rupnik.

Trener Uroš Velepec pa je dodal: "Razlike pri fantih so precej manjše kot pri dekletih. Konkurenca je res ostra. Klemen je danes oddelal kar zna in more in izid je tukaj. Škoda za ostala fanta. Oba sta osvojila točke, a kakšen zgrešen strel manj in oba bi bila med 25 ..."

Zadnja tekma biatlonskega svetovnega pokala pred novim letom se je razpletla na zadnjem streljanju. Rus Ivan Čerezov, zmagovalec sprinta, v soboto drugouvrščeni Avstrijec Dominik Landertinger in Nemec Arnd Pfeiffer so bili sicer prvi na strelišču, a vsi po vrsti grešili, kar so izkoristili tekmeci in kot prvi se je v zadnji krog podal Estonec Lessing, ki doslej v karieri še ni osvojil stopničk, z brezhibnim streljanjem pa se je s 16. mesta po sprintu začasno zavihtel na prvo. Za zmago je bil tokrat še "prekratek" v teku, saj ga je ujel Rus Ustjugov, Nemca Pfeifferja pa je s stopničk zrinil Avstrijec Eder, Landertinger se je s hitrim tekom prebil na četrto mesto. "Razmere na strelišču so bile danes naravnost odlične, proga pa zelo hitra. Vedel sem, da bo o končnem razpletu odločalo streljanje in ker sem bil na koncu v dobrem položaju, sem se posebej zbral za zadnje streljanje," je povedal zmagovalec, ki je z današnjim uspehom napravil tudi pomemben korak za uvrstitev v rusko reprezentanco za olimpijske igre, saj v "zbornaji" poteka hud boj tudi za nastop v Vancouvru.

Biatlonce naslednja tekma svetovnega pokala čaka prvi januarski konec tedna v nemškem Oberhofu, še pred tem pa bo Pokljuka 29. decembra gostila tudi tekmo slovenskega prvenstva.