V ženski konkurenci bo slovenske barve branila le Gregorinova, saj se Andreja Mali, Dijana Ravnikar in Tadeja Brankovič Likozar niso uspele uvrstiti na zasledovanje. Prva favoritinja za zmago na ženski tekmi, ki se bo začela ob 12. uri, bo zmagovalka sprinta Svetlana Slepcova, ki bo imela pred prvo zasledovalko rojakinjo Ano Bogali več kot 42 sekund naskoka, pred Nemko Magdaleno Neuner pa že debelo minuto. Gregorinova bo v zasledovanje startala z dobrimi 50 sekundami zaostanka za Neunerjevo in o uvrstitvah bodo nedvomno spet odločali strelski učinki.

Na moški tekmi s startom ob 14.15 Rusa Ivana Čerezova in Avstrijca Dominika Landetingerja ločuje 11 sekund, prvi v skupini zasledovalcev pa bo Švicar Tomas Frei, ki je v sprintu za Rusom zaostal za 42 sekund. Lepo izhodišče ima tudi Klemen Bauer, ki bo šel na progo 26 sekund za Švicarjem. Novih točk se po sobotni premieri nadeja tudi Vasja Rupnik, za Janeza Mariča, ki se bo na pot podal kot 58., pa bo nastop predvsem priložnost, da popravi vtis po dveh ponesrečenih nastopih na Rudnem polju.

Pokljuka je tudi zadnja postaja biatloncev pred kratkim božično novoletnim premorom. V začetku januarja bo biatlonska karavana odpotovala v nemški Oberhof, uvodno od serije treh tekem, ki ji bosta nato sledila postanka v Ruhpoldingu in Anterselvi.