V pestrem sredinem košarkarskem večeru onkraj Atlantika je nastopilo moštvo še enega Slovenca, vendar Primož Brezec na tekmi med Philadelphio in Clevelandom (101:108) ni dobil priložnosti za igro.

Med trojico, ki je igrala, je imel najboljši izkupiček Udrih. Na parketu je prebil 31 minut, ob sedmih točkah pa zbral še štiri skoke ter imel tri podaje. Junak tekme pa je bil domači mladec Tyreke Evans. Ne le, da je dosegel 26 točk, novinec v ligi se je izkazal z močnimi živci: deset točk je dosegel v zadnji četrtini, v zadnjih sekundah pa je ukradel žogo in zadel prosta meta. Dobro razpoložen je bil še Omri Casspi z največ točkami, 22, v sezoni. Washington je tako prvič v devetih medsebojnih obračunih pokleknil pred Kralji, do uspeha pa mu ni pomagal niti Gilbert Arenas s 33 točkami.

Jezerniki iz Los Angelesa so šele po podaljšku strli odpor Milwaukeeja, slovenski košarkar pa pri zmagi ni igral bistvene vloge. Na terenu je bil le tri minute in končal z ničlo v statistiki. Povsem drugače je bilo s prvim zvezdnikom Kobejem Bryantom. V rednem delu je sicer zgrešil zadnji met, s katerim bi priboril zmago svoji ekipi, vendar se je oddolžil v podaljšku. Zadnjih sedem točk na tekmi je bilo njegovih, skupno pa je zbral 39 točk. Z dvojnim dvojčkom (26 točk, 22 skokov) se je izkazal še Pau Gasol, Michael Redd s 35 točkami je bil najučinkovitejši pri poražencih.

Orlando je brez težav ugnal Toronto. Prispevek Nesterovića je bil dve točki, dva skoka in podaja v osmih minutah. Bolje je šlo njegovemu soigralcu Hedu Turkogluju, ki pa se s 14 točkami ni mogel kosati z nekdanjimi soigralci iz Orlanda. Dwight Howard jih je zbral 18 (in 14 skokov), Rashard Lewis pa 21.

Denver je po zaslugi Carmela Anthonyja in njegove pete zaporedne tekme z več kot 30 točkami ugnal Houston. Anthony je tokrat končal pri 38 točkah, zmage pa ni ogrozila niti poškodba dimelj Chaunceyja Billupsa, ki je moral v tretji četrtini zapustiti igrišče.

Le za odtenek manj uspešen je bil Dirk Nowitzki, ki je s 35 točkami in 11 skoki popeljal Dallas do lahke zmage na gostovanju pri Oklahoma Cityju. Skorajda povsem enak strelski izkupiček pa je imel zvezdnik Clevelanda LeBron James. Tekmo v Philadelphii je končal pri 36 točkah, prispeval pa je tudi dve ključni trojki v zadnji četrtini, ki sta gostom pomagali do zmage s 108:101. Pri domačih je Andre Iguodala zbral 26 točk.

New Orleans je nadoknadil 16 točk zaostanka in premagal Detroit s 95:87, največ zaslug za zmago pa ima David West, z 32 točkami je postavil osebni rekord sezone. V Oaklandu so domači igrali brez treh ključnih mož in izgubili s San Antoniom. Monta Ellis je za domače dosegel 35 točk, vendar je imel premalo razpoloženih soigralcev. Vodilni pri Ostrogah je bil Tim Duncan s 27 točkami in 15 skoki.