San Antonio Spurs res niso pričakovali skritega orožja Phoenixa, ko je na tekmi eksplodiral "rezervist" Dragić, ki se je izkazal z natančnim metom iz igre (7-9) ter zelo natančnim metom z razdalje, zadel je doslej največ trojk v karieri odkar igra v ligi NBA, 4 od petih poskusov.

Amare Stoudemire je dodal 28 točk in 14 skokov, Steve Nash pa 25 točk in 13 podaj. Tokratna sezone je dejansko pisana na kožo arizonskim Soncem, zlasti jim ležijo domače tekme, saj pod domačimi obroči še niso doživeli poraza, s takšnim izkupičkom se ne more ponašati nobeno drugo moštvo lige NBA.

V vrsti San Antonia so po tekmi komaj uspeli najti prave besede, kaj jih je pravzaprav doletelo. Tim Duncan, ki je za San Antonio vpisal 34 točk največ, kar mu je uspelo doslej v ligi NBA, je po tekmi razkril: "Steve in Amare sta naredila tisto, kar ponavadi delata. Zato pa nas je šokiral Dragić."

"Začeli smo preveč nežno. Gre za moštvo z visokim strelskim izkupičkom, ki zna kaznovati prav vsako napako. Res nisem pričakoval, da bo Dragić zadel štiri trojke. Pričakovali smo, da nam bosta delala težave le Stave in Amare in nihče drug. To je bila vsekakor dobra lekcija," se je razgovoril še en veliki košarkar Ostrog Manu Ginobili.

"V zadnjih dnevih sem na pripravah veliko delal prav na metu, skupaj z mojim trenerjem iz Srbije, ki je prišel v mesto prav s tem namenom. Z metom nisem bil zadovoljen, danes pa sem imel pravi občutek, krivulja meta je bila višja," je povedal slovenski košarkar.

Na parket so stopili košarkarji še treh "slovenskih" moštev lige NBA. Saša Vujačić je zmago Los Angeles Lakers v gosteh v Chicagu 96:87 spremljal s klopi. Kobe Bryant je sicer v majici Jezernikov vknjižil najboljši dosežek sezone z 42 točkami.

Lepo predstavo je pokazal tudi Beno Udrih v majici Sacramenta. Na tekmi v Portlandu je vpisal 17 točk, 5 podaj, skok in dve ukradeni žogi. Košarkarji Sacramento Kings so sicer bili nazadnje slabši od Portland Trail Blazers z 88:95.

Poraz je doživel tudi Rašo Nesterović z moštvom Toronto Raptors, ki je v Miamiju izgubilo proti košarkarjem Heat s 95:115. Rašo je v osmih minutah na parketu vknjižil štiri točke in dva skoka.