Preostala dva kluba s slovenskima igralcema, ki sta nastopila sinoči, sta izgubila. Košarkarji Denver Nuggets so doma premagali Phoenix Suns (105:99), za slednje je Goran Dragić v 17. minutah dosegel po štiri 4 točke in podaje, Utah Jazz pa doma Los Angeles Lakers, branilce naslova in vodilno ekipo lige, s 102:94. Saša Vujačić je za goste igral le dve minuti in je njegova statistična rubrika ostala prazna. Jezerniki so po porazu, prvem po enajstih zmagah, izgubili tudi prvo mesto v ligi, saj je ekipa Boston Celtics v gosteh odpravil Chicago Bulls s 106:80. Preostali izidi: Washington Wizards - Indiana Pacers 113:114, Detroit Pistons - Golden State Warriors 104:95, Dallas Mavericks - Charlotte Bobcats 98:97 (podaljšek) in Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 108:101 (po dveh podaljških).

Boston je dosegel deseto zaporedno zmago z uravnoteženim učinkom svojih glavnih igralcev; Rajon Rondo je dosegel 16 točk in 14 podaj, Rasheed Wallace in Eddie House po 15 točk, Kevin Garnett 12 točk in 10 skokov, Paul Pierce pa kljub poškodbi desnega ramena 14 točk. V Salt Lake Cityju je Deron Williams (21 ročk, 11 podaj) ter s soigralci dodobra izkoristil poškodbo prsta zvezdnika gostov Kobeja Bryanta, ki je dosegel zanj skromnih 16 točk ob poraznem metu, saj je zadel sedemkrat iz 24 poskusov. Bryant v drugem polčasu sploh ni zadel vse do zadnjih petih minut tekme, ko so domači že vodili s 15 točkami naskoka.

Carmelo Anthony (32 točk) in Chauncey Billups, ki se je po poraznem prvem polčasu, v katerem je imel tri osebne napake in tri izgubljene žoge, v drugem delu pobral (24 točk, pet trojk) sta pripomogla k zmagi Denverja nas Phoenixom, za katerega je Steve Nash zbral 28 točk, vendar je zgrešil odločilno polaganje za izenačenje sedem sekund pred koncem dramatične končnice.

V Dallasu je Nemec Dirk Nowitzki (36 točk, 18 v zadnji četrtini in podaljšku) iz velike razdalje 1,8 sekunde pred koncem podaljška zadel za zmago domače vrste. V Washingtonu pa je bil tragični junak Gilbert Arenas. Četrtič v karieri in prvič po marcu leta 2004 je dosegel trojni dvojček (22 točk, 10 skokov in 11 podaj), vendar je z zadnjih sekundah izenačenega dvoboja zgrešil oba prosta meta.