"Verzija IBF je enakovredna verzijam WBA, WBC in WBO. Verzija IBF je ta trenutek verjetno celo najmočnejša, ker je v super težki kategoriji svetovni prvak sloviti Ukrajinec Vladimir Kličko, ki ima naslov še po verziji WBO. Verzije so cenjene po tem, kakšni borci so v njih. V določenem obdobju odstopa ena verzija, v drugem druga. So pa vse štiri enakovredne. Na lestvici, na kateri odloča seštevek vseh štirih verzij, je Dejan v velterski kategoriji na enajstem mestu. Preden je v Johannesburgu postal svetovni prvak, je bil 42. Je v rangu boksarjev, kot so Margarito, Mosley, Pacquioa, Mayweathra. Se pa vedno najdejo neki 'pametnjakoviči', ki rečejo, da je ta verzija leva. Ko je bil Slobodan Kačar prvak po tej verziji, je slavila cela Jugoslavija," je pojasnil Sašo Taraniš.

Velterska kategorija je sicer ena najbolj cenjenih in je tudi najbolj množična med vsemi. V njej je pred leti kraljeval slavni Oscar de la Hoya. "Dejan Zavec je postal as. Je na isti ravni kot imena, ki sem jih naštel. Ko bo enkrat ali dvakrat ubranil naslov, bo lahko izzval kakšnega od velikih zvezdnikov. Veliko je odvisno od menedžerjev. Z naslovom svetovnega prvaka si je priboril spoštovanje. Sedaj on vodi igro. Najprej mora nekajkrat ubraniti pas, nato bo verjetno prišel čas tudi za še kaj večjega. Čez nekaj mesecev se bosta pomerila Mayweather in Pacquiao, ki sta medijsko najbolj izpostavljena. To bo največji dvoboj na svetu. Dejan je v njunem rangu. Morda za njima zaostaja za pol stopničke," je dodal Taraniš, ki je prepričan, da lahko Zavec še veliko doseže v svoji karieri: "Dejan bi imel zagotovo možnosti za zmago, če bi se pomeril z Mayweatherjem ali Pacquiaom. O tem ni nobenega dvoma! To sem trdil že pred tremi leti, pa so se mi nekateri smejali. Prepričan sem, da bi imeli vsi ti zvezdniki veliko težav, če bi se borili z Dejanom. Treba je vedeti, da so borci, kot sta Mayweather in Pacquiao, lahko precenjeni, ker imajo zvezdniški imidž. Dejan pa na to ne da veliko."

Zavec je prehodil trnovo pot, preden se je uveljavil najprej v Nemčiji in nato po vsem svetu. Ne spada več med rosno mlade boksarje. Pri 33 letih je prišel do vrhunca, ki bi lahko trajal še nekaj let. "Dve do tri leta bi lahko še mirno boksal na profesionalni ravni. Pri 36 in 37 letih so nekateri boksarji še zelo dobri. V težjih kategorijah, kjer hitrost ni tako pomembna, se lahko kariera še podaljša. Je pa treba vedeti, da je nekaj kronološka starost in nekaj drugega biološka. Odvisno je od tega, kako živiš in koliko se trošiš. Menim, da bo na vrhuncu še dve leti, morda tri. Seveda je možno, da se motim, a mislim, da tudi Dejan razmišlja v tej smeri," meni Taraniš.