Zavec se je danes vrnil iz JAR in je na letališču Jožeta Pučnika, kjer ga je pričakalo veliko novinarjev in približno tristo najzvestejših navijačev. Lep sprejem so popestrili ptujski kurenti in ansambel Na gas, ki je prihod slovenskega šampiona in njegovo ekipo pospremil s slovito Avsenikovo Golico.

Po začetnem praznovanju se je dogajanje preselilo v upravno zgradbo letališča, kjer je na novinarski konferenci takole strnil svoje prve vtise: "To, kar se ta trenutek dogaja, to je edinstveno. Zelo sem vesel, sploh nisem pričakoval, da se bo tako izšlo, to je poplačilo za ves trud. Krasen sprejem in reči moram, da smo na vrhu, a ne na koncu. Res sem vesel, da nam je uspelo. Že pred samo borbo sem rekel, da grem po zmago. Po prvem udarcu sem pridobil veliko samozavesti, ki mi je olajšala veliko dela. Tudi po drugem in tretjem udarcu je bilo tako. Ko se je končalo, nisem vedel kaj se dogaja, še zdaj ne dojemam, kaj se je dejansko zgodilo. Moram malo vse skupaj ponotranjiti. To so takšni občutki sreče, da jih je težko opisati."

Njegov kondicijski trener Tomaž Jagarinec je povedal, da sta boksarja boksala z zelo tankimi rokavicami, kar je Zavec občutil že po prvem udarcu. "Dejana sem pripravljal na več kot tri runde, to je res," je z nasmeškom dejal Jagarinec in dodal: "Sem pa vesel, da se je hitro končalo. Lahko rečem še to, da Dejan ni na slabem glasu zato, ker bi tako proslavljali zmago, sicer smo to tudi naredili, a glas je izgubil, ker je bolehal že pred dvobojem. To ga ni oviralo pri doseganju svojih ciljev."

Sprejema se je udeležil tudi Minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, ki je Zavcu podaril tudi zlato petico: "Slovenija bo pridobila na mednarodnem ugledu tudi po zaslugi Dejana, saj je dodal to potrebno 'moško' noto k športnim zmagam. Zato lahko rečem le: sedi, odlično pet. Žal sam kot država nimam nič zanj, imam pa to zlato petico, ki je osebno darilo. To je začetek ene poti, ki bo zelo uspešna, prepričan sem, da bo Dejan naslov večkrat ubranil, že zdaj je dal presežek in to lahko da od sebe le šampion. Upajmo, da bo naslednji dvoboj v Sloveniji, da pokažemo da je Slovenija narod, ki želi zmage."

Zavec je že pred odhodom v JAR samozavestno napovedal, da gre po zmago. V vseh izjavah je izžarevala borbenost in prepričanost, da ne obstaja kaj drugega, kot pa da se domov vrne s šampionskim pasom: "Kar nekajkrat sem pred borbo izjavil, da si želim in da bom naredil vse v tej smeri, da dokončam predčasno, saj mi je le to prinašalo nedvoumno zmago. Naloga je bila toliko težja, ker sem to javno izrekel, ampak sem hotel dati obljubo in jo izpeljati do maksimuma. Šel sem v borbo kot borec brez velikega imena, kot tisti z malo možnostmi, a to mi je dalo novih moči in volje za treninge. Rekel sem, da nimam kaj izgubiti, prav to kar se danes tukaj dogaja, je del tega, kar bi lahko izgubil. Dobil sem priložnost, ki sem jo izkoristil. Uspelo mi je, tudi po zaslugi vseh nas, ekipe in vas, navijačev, torej lahko rečem, da nam je uspelo vsem skupaj."

Za Zavca pa obveznosti po veliki zmagi še zdaleč ni konec. Najprej ga bo jutri pred mestno hišo na Ptuju ob 18.30 sprejela navdušena domača publika, čestital mu bo tudi župan Štefan Čelan, že v sredo pa bo Zavec znova na voljo sedmi sili, ko sledi daljše druženje z novinarji.