"Rdečo imam rajši od rumene, ker to pomeni, da sem suverena v šprintih, v katerih največ pričakujem na olimpijskih igrah v Vancouvru," je na vprašanje, majico katere barve ima raje, odgovorila najboljša slovenska športnica Petra Majdič in dodala: "Začetek sezone je sanjski, a takšnega so si želele tudi moje tekmice. Sem realna. Za ovratnik mi diha šest do sedem tekmovalk, ki so za olimpijsko sezono, tako kot jaz, na treningih dale od sebe 120 odstotkov. Ker so razlike v točkah majhne, ena tekma lahko povsem premeša vrstni red." Zmage v Davosu, ki je bila že 17. v njeni karieri, se je veselila kot prve, saj jo je že načenjala negotovost. Po brutalnem treningu pred sezono je bila že tri tedne v vrhunski formi, a na tekmah ni pokazala tistega, kar je imela v sebi, zato je začela obremenjevati z malenkostmi, a se je iz začaranega kroga izvlekla v slogu šampionk. 

Zmaga Majdičeve v Davosu, četrto mesto Vesne Fabjan in petnajsto Katje Višnar je so najboljša reklama za tekmi svetovnem pokala konec tedna doma na Rogli, kjer bodo ženske v soboto tekmovale v šprintu v klasični tehniki, v nedeljo pa še na 15 kilometrov v klasični tehniki s skupinskim štartom.

Vesna Fabjan je na tretjem mestu v točkovanju šprintov. Potem ko je bila v Duesseldorfu tretja, je v Davosu na daljši in tehnično zahtevni progi zasedla četrto mesto. "Zadnji ovinek v Davosu mi še vedno krati spanec. Saarinenova me je zaprla, ker je izkušenejša in se rada komolčka. Če bi bila jaz v njem položaju, torej spredaj, bi verjetno naredila isto. Ker je sezona še dolga, ji bom že vrnila," je povedala Vesna Fabjan, ki se veseli tekme na Rogli, čeprav bo tekma v klasični tehniki, medtem ko je bojevita Gorenjka specialistka za drsalni korak. "Vse smo na trnih, ker je tekma doma nekaj posebnega. Samo, da ne bo megle in vetra, ki lahko pokvarita kuliso na Rogli. Domači gledalci nam bodo še dvignili adrenalin, posebej takrat, ko si na koncu z močmi. Pričakujem, da bo tako kot v nogometu in ostalih moštvenih igrah, ko navijači ponesejo igralce, da dajo od sebe vse za končni uspeh," je dodala Fabjanova.

Katja Višnar je specialistka za klasični korak, zato si želi na Rogli uvrstiti vsaj v polfinale. "Še bolj kot jaz so nestrpni v mojem navijaškem klubu, da bodo tekmo svetovnega pokala videli v živo, ker je to povsem drugače kot sedeti doma pred televizorjem. Počutim se zelo dobro, vse je podrejeno šprintu na olimpijskim igrah, zato ne bom tekmovala na Tour de Ski, ampak, bom v tem času trdo trenirala," je povedal lepotica med smučarskimi tekačicami.