Tudi v olimpijski sezoni je Petra Majdič znova na vrhu smučarskega teka, želi si le, da bi tako ostalo še vsaj do marca in da bi se februarja na olimpijskih igrah prav tako lahko veselila uvrstitve na stopničke.

Na tokratnem sprintu v Davosu je Majdičeva tekla suvereno, kot že dolgo ne. Pred samo tekmo je dejala, da si spet želi zagotoviti tisti prostor med najboljšimi, kamor spada. V letošnji sezoni je bila namreč vse preveč uvidevna do sotekmovalk in tako dostikrat ostala brez pravega položaja za končno prvo mesto. Tokrat napake ni ponovila. Ko je bilo potrebno, se je tekmicam odpeljala naprej in danes v Davosu slavila s precejšnjim naskokom. Vse to je odlična popotnica za prihodnji konec tedna, ko bo tekmo svetovnega pokala gostila Rogla, na sporedu bo namreč tudi sprint, kjer se Majdičeva še vedno najbolje znajde.

"Danes sem se maščevala za Düsseldorf, kjer mi je prav tako šlo v redu, a nisem bila dovolj borbena v smučini, oziroma mi proga ni ustrezala. Pred časom sem rekla, da bi zmage v svetovnem pokalu zamenjala za odličje na olimpijskih igrah, a ni čisto tako. Zmage mi veliko pomenijo in danes sem je res bila vesela, saj se je videlo, vsi v cilju smo bili zelo veseli," je po tekmi dejala Majdičeva, ki se z reprezentanco že danes seli na Roglo.

Lep uspeh je s četrtim mestom dopolnila Vesna Fabjan, ki je na zadnjem sprintu v Düsseldorfu že okusila lepoto zmagovalnega odra. Tokrat ji je tretje mesto v zaključku speljala Finka Aino Kaisa Saarinen, pravzaprav Fabjanova v zadnjih metrih ni mogla nadoknaditi izgubljenega čez progo, saj je vseskozi tekla na četrtem mestu. "Danes sem taktično tekla zelo dobro, sem zadovoljna. Čakala sem na napake nasprotnic na klancu, kar sem znala izkoristiti, tako da mi je tek danes res dobro uspel," je po novi dobri uvrstitvi dejala Fabjanova.

"Vsa tri dekleta so danes tekla odlično, velike čestitke vsem skupaj in zahvala servisu, ki je pripravil odlične smuči. Taktično smo odtekli odlično, nismo delali napak, bile so dovolj močne in že v kvalifikacijah se je videlo, da smo hitri. Na klancih so malo izkoriščale zavetrje in šle naprej takrat, ko je bilo potrebno," je po tekmi povedal trener tekačic Ivan Hudač.

V moški konkurenci, ki je tako kot večina letošnjih tekem svetovnega pokala minila brez slovenskih predstavnikov, se je zmage veselil norveški smučarski tekač John Kristian Dahl. V ciljnem sprintu je ugnal rojaka Pettra Northuga, tretji pa je bil Rus Aleksej Petuhov.