Tekma na distanci se v švicarskem Davosu ni razpletla povsem po željah slovenskega tabora, a je uvrstitev znotraj petnajsterice dober obet za nadaljevanje sezone, saj so varovanke glavnega trenerja Ivana Hudača tekmo v Davosu izkoristile predvsem za višinsko pripravo.

Majdičeva je tokrat spet začela nekoliko počasneje in proti koncu stopnjevala ritem, kot je to zanjo značilno, kljub temu pa se ji ni uspelo prebiti med deseterico. A zaostanek za najboljšimi, vrha nista krojili niti Norvežanka Marit Bjoergen in Poljakinja Justyna Kowalczyk, ni bil visok.

"Uresničujejo se moje napovedi, da bo olimpijska sezona polna presenečenj in sprememb. Tako je danes presenetila Rusinja Hazova, ki je tekmicam pobegnila za ogromnih 27 sekund. Veseli smo, da smo opravili priprave na višini, je koristilo današnji tekmi. Petra je tekla dobro, vseskozi držala visok standard, po navadi je bila 50 sekund do minute in deset za zmagovalko, zdaj se je ta zaostanek že skrajšal. Tehnično je tekla dobro, v klancih malo prihranila moči, splošno gledano smo zadovoljni, saj je tekma dobra popotnica za naprej. Barbara in tudi trenerji smo imeli danes višje želje, uvrstitev nekje med 30. in 40. mestom. Tega nismo dosegli, tudi ona sama je razočarana. Narediti moramo analizo, saj smo vsi pričakovali več," je po tekmi dejal Hudač, ki bo v nedeljskem sprintu lahko računal tudi na Katjo Višnar in nekoliko poškodovano Vesno Fabjan, ki sta danes testirali smuči.

"Jaz sem zelo zadovoljna, šlo je tako kot smo zastavili pred startom, da moram vseskozi teči tako, da vem kaj počnem. Startala sem pogumno, čeprav to na rezultatih ni vidno. Šla sem hitro s starta in skušala odteči tehnično dovršeno. Ko mi bo to uspelo skozi vso progo, bo to krasno. Smo pa z današnjim dnem zelo zadovoljni. Jutri se bom koncentrirala, da ne naredim napake, da na bom česa obžalovala, saj te v sprintu vsaka najmanjša napaka veliko stane. Iz boja v boj bom šla suvereno in agresivno, malo mi je tega v zadnjem času manjkalo, nekako preveč sem spoštovala tekmice oziroma bila do njih preveč uvidevna. Na sprintu si moraš izboriti prostor in to je eden mojih glavnih ciljev za jutri," pa je po tekmi povedala Majdičeva.