Okoli dvanajste ure se je množica preselila v avlo za prihode, kjer je bila nepopisna gneča. Pesmi na ustnicah ni zmanjkalo, glasbeni skupini "Veseli Jožeki" in "Na gas" sta veselo igrali. Zavčevi rojaki iz Haloz so pričarali prešerno vzdušje, nekateri so bili pri tem precej izvirni (nekdo se je celo napravil v zajca z boksarskimi rokavicami). Fotografi so imeli kar nekaj težav, da so prišli do atraktivnih fotografij. Nekateri so v boju za najboljši položaj po nesreči dobili tudi udarec ali dva, drugi so si polomili očala, kajti vsi so hoteli stisniti roko šampionu ali spregovoriti besedo z njim. Ko je prestopil prag, se je Zavec prijel za glavo. Kar ni mogel verjeti, da je zaradi njega Brnik bolj kot na letališče spominjal na prizorišče zabave.

"Kaj se je zgodilo, da vas je toliko tukaj?" se je sprva pošalil 33-letni športnik. "Niti slučajno nisem pričakoval takšnega sprejema," je dodal boksar, ki pooseblja opevano plemenitost tega športa. Postal je prvi Slovenec z naslovom svetovnega prvaka in četrti s področja nekdanje Jugoslavije. Pravi, da mu to ne bi nikoli uspelo, če ne bi imel podpore okolja, v katerem živi. "Posameznik sam ne more narediti ničesar, v družbi pa lahko veliko doseže," je razkril enega svojih življenjskih vodil. "Presrečen sem. Ob uspehih vsi govorijo o denarju, sam pa pravim, da ni večjega plačila za ves trud, ki sem ga dobil, ko sem videl vse te ljudi. Prišli smo na vrh, a ne do konca!" so iz mišičastega telesa kipela čustva.

Mr. Simpatikus je imel težave s sluhom (zaradi dolgega leta) in glasom, kar je bila posledica prehlada, ki ga je imel že pred dvobojem z Isaacom Hlatshwayom. Toda to ga ni oviralo. Pred borbo je napovedal, da želi zmagati z nokavtom, kar mu je ob koncu tretje runde uspelo. "Rekel sem, da si želim predčasno končati dvoboj, ker sem vedel, da mi le to zagotovo prinaša zmago. Ker sem to javno izrekel, je bilo še težje. A če nekaj obljubim, naredim vse, da se to uresniči," je dejal Zavec, ki je imel ob začetku dvoboja v mračni dvorani vse pogoje za poraz - proti njemu je bilo 3000 navijačev, dva sodnika sta bila domačina, tekmec je veljal za favorita, pogoji za dvoboj niso bili najboljši. A je poskrbel za izbruh moči na eni strani ter mirnost duha na drugi in dobil dvoboj kariere. "V psihološkem pogledu še nikoli nisem imel težje naloge," je dejal.

Potem ko se bo slavje poleglo, bodo njegove misli usmerjene proti ubranitvi naslova. Marca ali aprila naj bi v Sloveniji boksal proti izzivalcu. To bi utegnil biti Poljak Rafal Jackiewicz, ki mu je s pomočjo sodnikov prizadejal edini poraz doslej v profesionalni karieri. "Želim si nekajkrat ubraniti naslov. Nato bo mogoče čas, da se podam v lov za naslov prvaka po kakšni drugi verziji, morda tudi proti kakšnemu od največjih zvezdnikov na svetu (trenutno za največja veljata Filipinec Manny Pacquiao in Američan Floyd Mayweather ml. - op. a.). Vse je odvisno od menedžerjev in promotorjev. Mislim, da lahko vsaj še dve ali tri leta boksam na tej ravni. Z leti se ne obremenjujem. Ko bom začutil, da se moj čas med profesionalnimi boksarji izteka, bom to brez težav priznal."