Boksarja Dejana Zavca v petek zvečer čaka borba kariere. V Južnoafriški republiki se bo za naslov svetovnega prvaka pomeril z domačinom Isaacom Hlatshwayom. Zavec je pred dnevi že pripotoval v Johannesburg, na pot pa ga je pospremil tudi minister za šolstvo in šport Igor Lukšič. Dvoboj bo v petek ob 21. uri po slovenskem času v Wembley Areni.

Dejanova glavna skrb v teh dnevih je hujšanje. Trenutno ima okoli 69 kilogramov, do dvoboja pa mora svojo težo spraviti na 66,678 kilogramov, kolikor je zgornja meja v velterski kategoriji. Glede na izkušnje slovenski šampion ni ne pričakuje večjih težav, kajti doslej je bil pri lovljenju idealne teže vedno uspešen. Sicer se je Zavec pred dvobojem, ki so ga Južnoafričani poimenovali ''The perfect match (popolni dvoboj op. a.) že srečal s tekmecem, s katerim sta se slikala in govorila na novinarski konferenci. ''Po ogledih posnetkov njegovih dvobojev se mi je zdel višji, sicer pa je na srečanju z novinarji Isaac name naredil dober vtis, saj ni bil aroganten. Povedal pa je, da pričakuje dobro borbo in izrazil prepričanje, da bo ubranil šampionski pas,'' je Zavec povedal za svojo uradno spletno stran in dodal: ''Nameravam napasti in poskušati zmagati s prekinitvijo. Čeprav je to lahko tvegano, verjamem, da ne bo prišlo do napake.''

Hlatshway je bil manj prijazen, morda celo aroganten, ko je pred dnevi govoril z južnoafriškimi mediji. Branilec naslova je prepričan, da bo ostal na prestolu. ''Analiziral sem Dejanove dosedanje dosežke. V 28 borbah je le enkrat izgubil in 15-krat zmagal z 'nokdavnom'. A se še nikoli ni boril prti velikim borcem. Proti meni nima nobenih možnosti. Nekje med šesto in deveto rundo bom južnoafriškim navijačem pripravil božično darilo. V tem času bo okusil tla v ringu, ali pa bo moral posredovati sodnik in ga rešiti rped ponižanjem,'' je bil zgovoren boksar, ki ima vzdevek ''angel''.