"Boom boom man" je znova udaril, tokrat izredno hitro. Dvoboja v Johannesburgu je bilo uradno konec po vsega osmih minutah in 55 sekundah, kmalu zatem pa je Dejan Zavec v zrak že lahko ponosno dvignil šampionski pas. Profesionalne borbe trajajo sicer 12 rund, a Zavec na naslov prvaka ni želel čakati. Hlatshwayo, ki mu pravijo tudi Angel, se je pred dvobojem hvalil, da bo Zavca spravil na tla med šesto in deveto rundo, Ptujčan, ki tokrat ni upravičil svojega vzdevka Mr. Simpatikus, pa je to storil najprej že v drugi in nato dokončno v tretji.

Zavec, ki je v četrtek zvečer dobil že prvi dvoboj proti Južnoafričanu, ko je imel na uradnem tehtanju nekaj dekagramov več od nasprotnika, je že pred odhodom v JAR dal slutiti, da se bo domov vrnil kot prvi Slovenec z naslovom svetovnega prvaka. In tega ni želel prepustiti naključju. Napadel je že takoj, od prvega udarca dalje, desni kroše mu je dal zagona. Četudi je domačin skušal prevzeti pobudo, je Zavec hitro odgovoril na napad Hlatshwaya.

Že v drugi rundi je sledil prvi knock down, Južnoafričanu so se kolena zamajala dvajset sekund pred iztekom drugih treh minut. Zavec je napadal z direkti in prebijal tekmečevo obrambo, ki je vse bolj pešala. V tretji rundi je dokončno počilo. Po vnovičnem knock downu se je Hlatshwayo še pobral in z rokama nakazal, da bo še boksal, a le nekaj sekund zatem je bil spet na tleh. Pet sekund pred iztekom tretje runde je sodnik že oznanil tehnični knock out in veselje v slovenskem taboru se je pričelo.

"Zahvalil bi se vsem, še posebej promotorju Branku Milenkoviću, menedžerju, družini, navijačem ... I love Afrika, hvala za priložnost, ki ste mi jo dali, hvala gledalcem. Po prvem udarcu sem vedel, da lahko zmagam, saj sem v nasprotnikovih očeh videl zmedenost. Takrat sem bolj pritisnil, udarjal močneje in vedel, da lahko zmagam. Še ne verjamem, ne dojamem, da se je to res zgodilo. Hlatshwayo je velik borec, spoštovanja vreden, a uspelo mi je zmagati," je neposredno po borbi povedal slovenski šampion.

Hlatshwayo si je naslov prvaka priboril avgusta letos in kmalu ostal brez njega. Za nasprotnika si je izbral Zavca, ki je bil na rang lestvici uvrščen nekoliko nižje od ostalih boksarjev, ki so prav tako izrazili željo pa osvojitvi naslova. Storil je napako, ki jo bo najverjetneje še kako obžaloval, ko si bo opomogel po današnji toči udarcev slovenskih pesti. "Poskusil sem z nasprotnikom izmenjati nekaj udarcev, ampak sem hitro videl, da bo težko in da je izredno močen. Vmes sem sicer dobil udarec v zatilje, a tega sodnik ni videl, pa tudi to ni odločilo borbe. Preprosto se danes v ringu nisem znašel. Zdaj si bom skušal priboriti zmago nazaj, saj si naslova zelo želim, hkrati pa bi se zahvalil vsem, ki so si dvoboj ogledali," pa je povedal Hlashwayo.