Najboljši slovenski poklicni boksar Dejan Zavec bo nocoj ob 21. uri v dvorani Wembley Indoor Arena v Johannesburgu boksal za naslov svetovnega prvaka po verziji IBF, njegov nasprotnik v velterski kategoriji do 66,678 kg pa bo domačin - Južnoafričan Isaac Hlatshwayo. Slednji je v karieri doslej nanizal 29 zmag, deset od tega jih je dosegel z knock-outom, enkrat je boksal neodločeno, enkrat pa izgubil. Naslov svetovnega prvaka je Angel, kot je vzdevek Južnoafričana, osvojil avgusta, naslov pa bo prvič branil prav proti Mr. Simpatikusu - Dejanu Zavcu, ki ima v karieri izkupiček 27 zmag, 15 s KO in en poraz.

Zavec je v Johannesburg odpotoval v nedeljo, 6. decembra, tako da je imel kar nekaj dni za pripravo in prilagoditev na razmere, ki ga čakajo nocoj v ringu. Prizorišče leži na 1700 metrih nadmorske višine, Zavec pa je že pred odhodom zagotovil, da to ne bo ovira. "Vem, zakaj grem v Johannesburg in to je, da postanem svetovni prvak, da doživim te tolikokrat neizsanjane sanje in da sebi in svojim navijačem prinesem to, za kar sem toliko let trdo garal," je brez ovinkarjenja dejal slovenski šampion, ki bo v dvoboju s Hlatswayom stavil predvsem na predčasni konec borbe.

"Ne želim ponoviti napake s Poljske, kjer sem računal, da sem proti domačinu Rafalu Jackiewiczu v točkovni prednosti, potem pa so sodniki zmago prisodili nasprotniku. Iz tega sem se veliko naučil, v Johannesburgu pa bom skušal stvari na svoje mesto postaviti predčasno, torej z knock-outom. Sicer zmeraj nerad napovedujem kakšen potek borbe si želim, tudi ne govorim, da bom nezadovoljen z zmago po točkah, a menim, da bo potrebno pokazati maksimum za naslov, ki si ga tako želim," je še povedal Zavec.

Sinoči pa je slovenski boksar že dobil uvod v dvoboj - bil je namreč "boljši" na uradnem tehtanju. Zavcu je tehtnica pokazala 66,45 kg, njegovemu tekmecu pa 66,24.