Če se pred začetkom tekme ni vedelo, kako dobro bodo zaigrali blejski odbojkarji, pa je bilo povsem jasno, da se na tribunah male dvorane Tivoli znova obeta spektakel. V ljubljanski hram športa so prišli ljubitelji odbojke z vse Slovenije, med katerimi so se najzvestejši nadeli v oranžno opravo ter si obraz porisali z bojnimi barvami, prostor pa se je našel tudi za nekaj zamejskih Slovencev iz Italije. Vsi skupaj so z bučnim navijanjem začeli že skoraj uro pred tekmo, tako da so imeli igralci obeh ekip verjetno že na ogrevanju občutek, kot da gre povsem zares. Spodbuda s tribun se je le še stopnjevala, nekaj pa jo je bil deležen tudi slovenski ekstremni kolesar Jure Robič, ki je tekmo odprl s simboličnim servisom.

V praktično vseh napovedih pred tekmo je bilo moč zaslediti, da je glavna odlika turškega državnega prvaka izkušenost ter izjemna uigranost, kar so Turki kmalu potrdili tudi na tivolskem parketu. Povsem mirno in z jasno vizijo so gradili vsako točko, katere so na koncu znali neubranljivo zaključevati, s čimer se je razlika v prvem nizu hitro večala v njihovo korist. »To n'moreš v'rjet,« se je kmalu zaslišalo med navijači, ki kljub neprestanem navijanju niso zmogli prebuditi svojih ljubljencev. Prvega niza na koncu ni uspel rešiti niti trener ACH Volleyja Glenn Hoag med polminutnimi odmori in najboljšemu slovenskemu klubu ni preostalo drugega, kot da se povsem osredotoči na nadaljevanje tekme.

To mu je uspelo v taki meri, da so razmerje moči izenačili, s čimer si v drugem nizu nobena od ekip ni uspela priigrati večje prednosti in kmalu je postalo jasno, da bo odločala igra na razliko. V njej so do prve zaključne žoge prišli gostje, kar je na noge dvignilo tudi skupino turških študentov, ki je v Sloveniji na študijski izmenjavi, a Blejci so jo ubranili ter nekaj trenutkov kasneje na krilih sedmega igralca »Ti-Volleyja« izkoristili svojo drugo in izid poravnali na 1:1. Dobro uro po začetku dvoboja se je v dvorani pojavil še župan Ljubljane Zoran Janković, ki tokrat zaradi prevelike oddaljenosti sodnikom ni mogel ponujati svojih očal, kot je to počel prejšnji teden v veliki tivolski dvorani na košarkarski tekmi. No, ob tem je potrebno priznati, da tokrat delivci pravice dodatnih očal sploh niso potrebovali, saj so dovolj dobro videli že skozi svoja, da so napeti obračun vodili povsem korektno. Da je šlo za tekmo v najmočnejši evropski konkurenci, kjer odličnih točk ne manjka, je potrdil zaključek tekme. Vsako moštvo je najprej še osvojilo po en niz in o zmagovalcu je odločil »tajbrejk«, kar se je potihoma pričakovalo že pred začetkom, Tivoli je bil na nogah, tako da so se tresle celo novinarske mize (ob čemer se bralcem opravičujemo za kakšno zatipkano napako) in ob huronskem navijanju je ACH zaigral najbolje na tekmi in prišel do velike zmage.

Odbojkar Bleda Alen Pajenk: je po tekmi dejal: »Obe ekipi sta dobro igrali. Dobro smo se pripravili na tekmeca. Po zaostanku z 1:2 smo tekmo obrnili v naš prid. Znova smo se 'poigravali' z občinstvom, a ne namenoma, saj imamo precejšnja nihanja v igri. Če bomo na naslednji tekmi v Parizu prikazali podobno igro kot tokrat, se lahko nadejamo nove zmage.