Ljubljanski "otroški vrtec" tudi po šestem krogu ostaja brez zmage v srednjeevropski ligi. Da bo tako ostalo tudi po dvoboju s Splitom, ki je do zdaj le enkrat izgubil, je bilo 37 gledalcem jasno že pri ogrevanju. Hrvaška ekipa je namreč precej višja (štiri igralke so višje od najvišje Ljubljančanke), pa tudi obrazi igralk so kazali, da gre za izkušenejšo ekipo od ljubljanske, ki je bila za nameček še nekoliko oslabljena. Ko pa je gostje v dobro voljo spravila še zapisnikarska miza, ki je skozi vse ogrevanje vrtela hrvaško glasbo, je bilo jasno, da se domačinkam ne obeta nič dobrega.

Dalmatinke so od začetka vse niti držale v svojih rokah, saj Ljubljančanke niti enkrat na tekmi niso vodile. V obup je domače spravljal predvsem blok na čelu z Dino Džapo, pa tudi v drugih elementih so zaostajale za Splitčankami. V prvem nizu, v katerem so domače še nepotrebno delale napake - skupno so jih zbrale deset, kar šest na servisih -, je bilo ob prvem tehničnem odmoru 8:4, v drugem 16:10, do konca pa je Sloving Vital zbral le še dve točki.

V drugem nizu so gostiteljice storile manj neizsiljenih napak, toda blok gostij, slab sprejem in na drugi strani razpoložena Ana Oblak, Ljubljančanka v splitskih vrstah, nekdaj podajalka, zdaj pa napadalka, ki je vseh svojih šest točk dosegla v tem delu igre, je bilo dovolj, da gostje niso imele težav. Prišle so do vodstva 6:2, 8:3, 18:8 in niz je bil za domače izgubljen. V tretjem, v katere je gostujoči trener v igro poslal nekatere mlajše igralke, je Split povedel s 4:0, 8:2, z nizom blokov Anje Kavčič so se domače približale na 14:16, toda več niso mogle storit, po uri in sedmih minutah so se zmage veselile gostje, pri katerih je bila z 12 točkami najučinkovitejša Lorena Šipić, Maja Burazer jih je dosegla devet, Džapova pa osem. Pri gostiteljicah je Anja Kavčič dosega 11, Monika Čančar sedem, Leda Strel Kosmač pa šest točk.