Da bi bili blejski odbojkarji kar se da dobro pripravljeni in da nič ne bo prepuščeno naključju, je trener ACH Volleyja Glenn Hoag na dan tekme svojim varovancem pripravil trening, po njem pa še podrobno video analizo poljskega nasprotnika in opozoril na vse prežeče nevarnosti.

Začetna postava slovenskega prvaka v sestavi Petković, Gato, Venno, Flajs, Vidič in Lewis je v uvodnih točkah prvega niza vseskozi nadzoravala potek dogodkov na parketu dvorane Podpromie, v kateri vzdušje še zdaleč ni bilo tako bučno (prej gledališko), kot so se pred tekmo bahali gostitelji, ki bodo pravo demonstracijo peklenskega vzdušja bržkone lahko spoznali v dvorani Tivoli. Vzdušje je dvigovala le manjša organizirana skupina navijačev, pa še ti so glasilke ogreli le ob lepih domačih akcijah, medtem ko na odbojkarje ACH praktično niso vršili nobenega pritiska. In ko se je zdelo, da bodo Blejci ob mirni igri dobili že prvi niz, se je pri izenačenju na 20 za njih vse ustavilo in Poljaki so izkoristili ponujeno ter dobili prvi niz. Nad nezbranostjo svojih varovancev je bil Hoag vidno nezadovljen in v prvem daljšem odmoru je moral izkoristiti vse svoje dolgoletne izkušnje, da je znova dvignil moralo ekipe. Naj omenimo, da je v zadnjih minutah prvega dela pri Assecu priložnost za igro dobil tudi odlični Mikko Oivanen, ki velja za izjemnega napadalca, a se v tem času šele vrača po dolgotrajni poškodbi.

Precej bolje se je gostom godilo v drugem nizu, ko so začetno pobudo zadržali vse do konca in vsem skeptikom dokazali, da so navzlic mladi ekipi resen konkurent v ligi prvakov. Pri tem so vsak na svojem področju veliko doprinesli tudi vsi tujci. Veterana Veljko Petković in Ramon Gato s preudarjenostjo, Oliver Venno z zagnanostjo, libero Daniel Lewis z vsestranskostjo, medtem ko je poškodovani Marcelo Barreto vseskozi spodbujal soigralce s klopi.

Odlična igra ACH Volleyja se je nadaljevala v tretjem nizu, ki se je na koncu odločil šele v igri »na razliko«, čeprav bi ga z bolj zrelo igro Blejci v svojo korist zaključili že prej. S tem je bil slovenski predstavnik le za niz oddaljen od zelo pomembne zmage na gostovanju. V četrtem nizu je do rezultata 7:7 vse še delovalo na ravni, a nato je sledil strm padec in poljski podprvaki so povsem vrnili v igro ter dvoboj pripeljali do »tajbrejka«.

Odločilni, skrajšani peti niz je že pregovorno prinesel pravo dramo. Po rahlem zaostanku se je ACH še pravočasno zbral in do odločilnih točk sta se ekipi nekajkrat izmenjali v vodstvu. V napeti končnici so imeli na slovensko žalost več sreče Poljaki, ki so izkoristili svoje večje izkušnje. Ravno v tem elementu pa je ACH izgubil že praktično dobljeno tekmo, a vseeno se v domovino lahko vrača z dvignjeno glavo, saj so pokazali, da imajo jasen koncept igre.