Kuusamo je bil pri Majdičevi zapisan z zlatimi črkami, saj je na tem prizorišču v minulih treh sezonah v sprintu trikrat zapored zmagala, zaradi česar so prireditelji po njej poimenovali tudi enega od vzponov na progi. Tokrat bo Kuusamo zapisan s srebrnimi črkami, saj je bila Majdičeva na sobotnem sprintu druga, v klasiki na deset kilometrov pa tako kot lani danes znova šesta.

Majdičeva je že v soboto potarnala, da je bil zanjo sprint izredno težka tekma, a ta utrujenost se ji danes ni kaj prida poznala. Znova je začela nekoliko počasneje, kot je to že v navadi, nato pa vse do konca na vmesnih časih prehitevala tekmice in stopnjevala ritem. Ob močnem finišu ji je v cilju za nekaj minut pripadel tudi "vroči stol" zmagovalke, na katerem se grejejo trenutno vodilne tekačice.

Po devetem vmesnem času po prvem kilometru je Majdičeva nazadovala na 18. in 14. na naslednjih dveh merjenjih, nato pa se je že prebila med prvo deseterico, kjer je ostala tudi na koncu. V cilju ji do živega niso mogle niti Švedinja Charlotte Kalla in Poljakinja Justyna Kowalczyk, ki sta na progi sicer dosegali boljše vmesne čase ter Rusinja Olga Ročeva, ki je bila v cilju dolgo najhitrejša.

Precejšnji del proge je vodila mlada Hazova, sicer stara znanka slovenskih ljubiteljev tega športa. Rusinja je namreč na mladinskem svetovnem prvenstvu oziroma svetovnem prvenstvu mlajših članov leta 2006 v Medvodah in v Kranju v svoji konkurenci dvakrat osvojila drugo mesto. Tokrat se je prav tako zavihtela na drugo mesto, a v najmočnejši konkurenci na svetu. Močnejša je bila na koncu zgolj Saarinenova, ki se je s to zmago prebila tudi na prvo mesto skupnega seštevka svetovnega pokala.

"Danes res ena vrhunska predstava, tudi povsem drugačno počutje kot včeraj, precej boljše. Malo sem imela edino težave, ker nisem bila dovolj samozavestna pred tekmo, a sem potem stopnjevala ritem do konca, tako da sem zadovoljna. Zdaj ostajam do četrtka še tukaj, potem pa v Düsseldorf," je po tekmi povedala Majdičeva.

Majdičeva bo zdaj nekaj dni še trenirala na Finskem, nato pa se sredi tedna odpravila v nemški Düsseldorf, ki bo svetovni pokal gostil prihodnji konec tedna. Tam bo varovanka trenerja Ivana Hudača branila lansko zmago.