"Za nami je že del olimpijske sezone, ki smo se je zaradi splošne gospodarske krize kar malo bali, a naši partnerji so nam ostali zvesti, tako da so proračuni reprezentanc načeloma ostali enaki. Športni direktor Franci Petek je glede na lansko sezono razpolagal s sedem odstotkov nižjim proračunom. Naši stroški na letni ravni so okoli 400.000 evrov in upam, da bomo sezono uspešno speljali," je uvodoma na predstavitvi nordijskih reprezentanc v Velenju dejal poslovni direktor Primož Ulaga in dodal: "Ta sezona je za nas zelo pomembna, saj se veliko pogodbo izteče prav z olimpijskimi igrami. Zato je tudi na tekmovalcih precejšnja odgovornost, da se izkažejo z rezultati."

Z Norveške so se javili tudi smučarski tekači, ki so ta čas na pripravah v Sjusjoenu, uradno predstavitev za novinarje pa so imeli pred dvema tednoma na ledeniku Dachstein. Trener Ivan Hudač je poudaril, da so razmere za trening odlične, da sneži vsak dan, kljub temu pa so proge odlično pripravljene in ekipa lahko dobro trenira.

"Moja pričakovanja v olimpijski sezoni so velika in vsa vezana na igre v Vancouvru. Temu primerno smo tudi trenirali res ogromno, zelo smo garali in vse je podrejeno olimpijskemu nastopu. Za zdaj gre vse po načrtih in sem super optimistična," je iz Sjusjoena sporočila najboljša slovenska smučarska tekačica Petra Majdič in dodala: "Prebolela sem lažji prehlad in upam, da bom do prvih tekem stoodstotno nared. Tu trenira tudi veliko drugih reprezentanc, kar mi daje še dodaten motiv za trdo delo. Po 11. novembru gremo na prve tekme pokala FIS v Beitostoelen, kjer bom bržčas nastopila na dveh od treh tekem."

"Razmere za trening so super, tereni so nam znani že od lani in mislim, da je pripravljenost za zdaj na zelo visoki ravni," je dejala Vesna Fabjan, Barbara Jezeršek pa je dodala: "Priprave potekajo po pričakovanjih, treningi dobro uspevajo, ves čas sneži in dobro delamo. Obeta se fantastična sezona, sama pričakujem vse najboljše."

"Za nami je super poletje, za zimo pa si želim, da bi šli tudi na tekme nižjih ravni, tu mislim predvsem celinski pokal, s polno kvoto. Fantje in dekleta res zavzeto trenirajo, iz meseca v mesec so boljši, zato upam, da bomo cilje z začetka sezone tako v skokih kot nordijski kombinaciji tudi izpolnili," pa je dejal Petek.

"Od zadnjih poletnih tekem smo naredili še nekaj skupnih priprav, kar se tiče tehnike. Malo nas je preganjal sneg, ampak mislim, da smo delo dobro opravili in ne bi smelo biti težav pri prehodu na snežno podlago. Naš cilj je bil predvsem dvig eksplozivne moči in glede na teste nam je to dobro uspelo. Trend kakovostnih skokov se je po poletni veliki nagradi še precej dvignil. V A ekipo smo že zdaj vključili tudi mladega Petra Prevca, saj želimo ekipo čim bolj razširiti," je povedal selektor reprezentance Matjaž Zupan.

"Žal nam ni uspelo priti do kvote petih tekmovalcev v svetovnem pokalu, a zdaj čakamo na prvi sneg in konec drugega tedna se bomo odpravili na snežne priprave. Sam si želim, da nam ne bi bilo treba na Finsko, ampak bi se lahko pripravljali nekje v srednji Evropi ali pa Lillehammerju," je še povedal Zupan.

"Bliža se zima, česar se zelo veselim, sam pa bom imel zdaj, kar se tiče skokov, 14 dni premora. Popravil sem poletno formo, ko mi je en skok dobro uspel, drugi pa ne. V ponedeljek se bom odpravil na snežni trening v Rovaniemi in tam ostal do prvih tekem svetovnega pokala," je povedal Jernej Damjan, ki se na sezono ob pomoči Bineta Norčiča in finskega strokovnjaka Ari-Pekke Nikkole pripravlja samostojno.

"Moram reči, da smo letos kot ekipa delali zelo kakovostno. Sam sem formo držal od prve tekme naprej in upam, da bo tako tudi pozimi. V sezono vstopam brez strahu, saj sem trdo treniral. Letos smo vadili tudi v vetrovniku, kar se je izkazalo, da je super za občutke. Zdaj je še 14 dni do prvih snežnih treningov in skušal se bom malo spočiti," pa je pred sezono povedal najboljši slovenski skakalec to poletje, Robert Kranjec.

Dobro so se na sezono pripravljala tudi dekleta pod vodstvom novega trenerja Matjaža Triplata. "Po mojem kljub pritožbam za zimske olimpijske igre v Vancouvru ni več upanja, medtem ko so ženski skoki na OI 2014 v Sočiju realnost. Naredili smo neverjeten napredek na področju motorike, smo v vzponu in zelo se veselim zime," je povedal Triplat, skakalka Eva Logar pa je dodala: "Komaj že čakam na sneg, kamor bomo odšli takoj, ko bo to možno."

Naporne treninge na novo sezono so opravili tudi kombinatorci. Mitja Oranič je pred sezono povedal, da niso imeli ravno veliko sreče z vremenom: "Ta čas so treningi zelo naporni, kar precej pa nam je nagajalo tudi vreme - tako v Zakopanah kot v Ramsauu. Zdaj vadimo na Pokljuki in upam, da bomo načrt treningov uspešno speljali do konca."