Dve dirki pred koncem je prepričljivo v vodstvu prvenstva Britanec Jenson Button (Brawn GP), ki je današnjo dirko končal na 8. mestu, uvrstitev, ki mu še ni prinesla tako želenega naslova najboljšega dirkača na svetu. Sedmo mesto pa je osvojil še en Brawnov dirkač Brazilec Rubens Barrichello. V skupnem seštevku ima Button 85 točk, Barrichello 71 in Vettel 69.

Vettel je osvojil svojo tretjo letošnjo zmago in četrto v karieri ter s tem ohranil možnosti za osvojitev lovorike prvenstva, saj teoretično na vrhu še nič ni odločenega. Skoraj pa je že odločeno konstruktorsko prvenstvo, ko moštvo Brawn od naslova loči le točka.

Mlademu, 22-letnemu nemškemu dirkaču, ki je vodil od starta do cilja tudi varnostni avto ni mogel vzeti uspeha. Tega so poslali komisarji na stezo sedem krogov pred koncem, ko je svojega Tora Rossa raztreščil Jaime Alguersuari. Na koncu pa je bil vrstni red enak tistemu iz sobotnih kvalifikacij, Vettel pa je suvereno ohranil vodstvo.

"Kakšna dirka. Že včeraj sem si priboril najboljši startni položaj. Tudi naša taktika na dirki se je izkazala za uspešno, ko sem imel vlogo favorita. Na začetku je šlo tesneje, kot sem si mislil, da bo. Po startu sem kar naenkrat ob sebi zagledal srebrno puščico. Na srečo sem si nato ustvaril prednost, ki je omogočala tudi postanke v boksih. Kljub vsemu mi je uspelo zadržati vodilni položaj in nato je bilo vse veliko lažje," je med drugim dejal zmagovalec japonske preizkušnje. Veselje z zmago je Vettel pokazal že, ko je po prečkanju ciljne črte kričal v slušalko: "Fantastično, fantastično, to je naš dan, hvala!"

Kvalifikacije je zaznamovala huda nesreča Nemca Tima Glocka (Toyota), ki pa ni utrpel resnejših poškodb.