Trening so sicer morali začasno prekiniti zaradi nesreče Renaultovega voznika Romaina Grosjeana. Po neverjetnem naključju se je nesreča zgodila na istem mestu, kjer se je lani Nelson Piquet mlajši po ukazih zdaj že nekdanjega šefa ekipe Renault Flavia Briatoreja nalašč zaletel in s tem pomagal do zmage Špancu Fernandu Alonsu.

Kot je znano, je Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) zaradi tistega incidenta ekipo formule 1 Renault kaznovala z dveletno pogojno prepovedjo nastopanja v svetovnem prvenstvu, nekdanjega vodjo moštva Briatoreja pa z dosmrtno prepovedjo opravljanja funkcij v vseh zvrsteh avtomobilskega športa.

Vettlu drugi trening v Singapurju

Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) je bil najhitrejši na drugem prostem treningu pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 v Singapurju. Drugi čas je dosegel lanski zmagovalec nočne dirke Španec Fernando Alonso (Renault), tretji pa je bil Finec Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes).

Vodilni v SP Jenson Button (Brawn-Mercedes) je dosegel peti čas treninga, pred njim je bi še Nemec Nick Heidfeld (Sauber-BMW).