BMW je sporočil, da so podpisali pogodbo, s katero je ekipo prevzel Qadbak Investments, ki zastopa interese določenih družb iz Srednjega vzhoda in Evrope.„BMW želi Qadbaku in ekipi Sauberja veliko uspehov v sezoni 2010 in za naprej,“ so še povedali pri BMW-ju.

Prodaja ekipe pa je sovpadla ravno z razglasitvijo trinajstega moštva, ki bo lahko tekmovalo naslednjo sezono. Ker se ni natančno vedelo, od kod se bo moštvo Sauberja financiralo, ko ga bo zapustil nemški magnat, se je Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) odločila, da prosto mesto ponudi Lotusu.

Sedaj ko je usoda moštva znana in stabilna, pa se je FIA odločila, da bo pri ostalih moštvih povprašala, ali bi se strinjali, da bi v naslednji sezoni število dirkalnikov povečali na 28, kar pomeni, da bi tudi Sauberju omogočili tekmovanje.

Švicarsko moštvo sedaj pričakuje, da jim bo FIA zagotovila mesto že na začetku naslednje sezone. „Zadovoljni smo, ker lahko potrdimo, da je FIA nakazala, da nas bo drugo leto mogoče čakalo mesto v prvenstvu formule ena,“ so še sporočili iz moštva BMW Sauber.