''Odbojka na mivki je težja kot v dvorani. Kondicijsko moraš biti bolje pripravljen. Pogoji za igro so težji. Ker je mivka mehka, je težje igrati, odvisni smo tudi od vremenskih pogojev, največkrat je ovira veter. Obvladati moraš sprejem, podajo, napad, igro v obrambi,'' pravi Simona Fabjan, mlajša od obeh sester, ki sta se pred meseci odločili, da se bosta ukvarjali le z odbojko na mivki, pred tem sta igrali tudi v dvorani.

Njun veliki cilj sta olimpijske igre v Londonu. ''Vse moči bova vložili v kvalifikacije za olimpijske igre. Če nama uspe preboj na olimpijske igre, ni nemogoče osvojiti niti kolajne. Med ekipami, ki se uvrstijo na olimpijske igre, je kakovostna razlika zelo majhna,'' pravi starejša Erika.
Sicer prihajata iz okolice Žućeberga, pri športni karieri pa sta jima v veliko pomoč starša, ki sta se tudi ukvarjala s športom. Njuni vzornici sta Brazilki Larisa in Juliana, s katerima sta se že pomerili, podobni pa sta jima tudi po slogu igre.

V sestri Fabjan pozornost ni usmerjena le zaradi dobrih iger (sta najboljši slovenski odbojkarici na mivki), ampak tudi, ker sta atraktivnega izgleda. Ko se zagoreli telesi podita po mivki in se v kopalkah predstavita publiki, marsikateri predstavnik močnejšega spola z občudovanjem zavzdihne. Za slednje je morda koristna informacija, da Erika nima spremljevalca, Simona pa je srečno zaljubljena.