Podobno kot prva dva dneva sta sestri Fabjan tudi tretji dan evropskega prvenstva začeli z zmago in tako kot v predtekmovalni skupini sta bili tudi v prvem krogu repasaža boljši od poljske dvojice Brzostek-Sowala. Rezultat je bil tokrat sicer precej bolj tesen, saj sta sestri Fabjanovi dobili prvi niz šele po podaljšku (24:22), pa tudi v drugem nizu se nasprotnici nista predali, a vendar sta Slovenki zanesljivo zmagali z 21:17.

Po pričakovanju pa je bila tekma drugega kroga repasaža precej težja. Kot že velikokrat do zdaj sta jo Erika in Simona začeli zelo dobro, tako da sta španski igralki ves čas zaostajali in Slovenki sta zmagali z 21:15. V drugem nizu se je bil srdit boj za vsako točko, odločal je sam zaključek niza, kjer pa sta bili srečnejši in bolj zbrani Španki in niz dobili z 21:19. O napredovanju je tako odločal tretji niz, v katerem pa sta Erika in Simona naredili preveč napak in sanj o visoki uvrstitvi je bilo konec. V tretjem nizu sta bili nasprotnici boljši s 15:11.

Osvojitev devetega mesta najboljše slovenske ženske dvojice v odbojki na mivki je bilo precej manj, kot sta igralki načrtovali pred prvenstvom, obenem pa je bilo to njuno zadnje prvenstvo v tej starostni kategoriji. V igri za kolajne so tako ostajajo še dvojice Kolocova-Slukova (Češka), Popova-Ukolova (Rusija), Bratuhhina-Bratuhhina (Estonija), Büthe-Grossner (Nemčija), Homjakova-Vozakova (Rusija), Baquerizo-Liliana (Španija), Borger-Sude (Nemčija) in Urban-Wiatr (Poljska).