Potem ko sta se Fabjanovi na Nizozemskem prebili preko kvalifikacij, sta v sredo kot prvi Slovenki nastopili na glavnem turnirju svetovne serije. "Pred kvalifikacijami sva želeli predvsem uživati na igrišču, igrati sproščeno ter prikazati najino najboljšo igro. Seveda sva upali tudi na uvrstitev na glavni turnir, vendar je bila to le tiha želja, saj sva se zavedali, da je to tekmovanje na najvišji ravni," je povedala Erika Fabjan in dodala, da je bil najtežji drugi krog kvalifikacij, ko sta po napetem boju z 2:1 slavili proti odbojkaricama iz Velike Britanije.

Na glavnem turnirju sta se v prvem krogu spopadli s prvima nosilkama, brazilsko dvojico Larissa/Juliana in izgubili z 0:2 (9:21, 15:21). "Ta tekma je bila za naju izredno težka, saj Brazilki spadata med najbolj kakovostne igralke sveta. Praktično sta igrali brez napak, zato sva se s Simono težko zoperstavili njunemu visokemu nivoju igre," je dejala Erika Fabjan.

Kljub porazu sta sestri v naslednji preizkušnji igrali popolnoma neobremenjeno, a sta na koncu morali z 0:2 (18:21, 16:21) priznati premoč še navezi Saka/Rtvelo, prav tako Brazilkama, ki nastopata za Gruzijo. "Ta dvoboj je bil res zanimiv, nasprotnicama sva oba niza sledili do 15. točke, v zaključku pa sta nato Saka in Rtvelo z nekaj dobrimi potezami pripeljali oba niza sebi v prid," je pojasnila starejša Erika in dodala: "Sicer sva zadovoljni z nastopom in uvrstitvijo na tem turnirju svetovne serije. Dokazali sva, da sva dobro pripravljeni in to je samo motivacija za naprej."

Dolenjki ne bosta počivali vse do začetka novembra, saj ju v kratkem čaka še turnir evropske lige, nato pa se bosta udeležili še dveh turnirjev svetovne serije.