Po Lahovnikovih besedah je proti razrešnici upravi in nadzornemu svetu poleg nekaj predstavnikov zaposlenih glasovala le Slovenska odškodninska družba (Sod), ki je okoli 12-odstotna lastnica Mure, medtem ko je večina ostalih lastnikov glasovala za podelitev razrešnice. "Ne znam si razložiti, kakšno sporočilo s tem dajejo ostali lastniki Mure, ki sploh niso aktivni pri iskanju rešitve za družbo," je na novinarski konferenci po današnji seji vlade poudaril minister.

Lahovnik sicer ni seznanjen, da naj bi nekdanji prvi mož Mure Franc Huber - podjetje je vodil od julija lani do letošnjega maja, ko se je upokojil - prejema rento v višini desetih plač. Če je to res, tako Lahovnik, pa je to "le še en kamenček v mozaiku, ki dokazuje, na kakšen način se dela".

Gospodarski minister pričakuje, da bo Sod kot lastnik ustrezno ukrepal in "postavljal ustrezna vprašanja prokuristu Mure, kako lahko do tega prihaja". "To je absurdno in nesprejemljivo. Ampak večina v tej družbi je takšna, ki meni, da je bilo lani vse v redu, podeljuje razrešnice in rente," je še dejal Lahovnik.