Vodstvo Slovenske odškodninske družbe (Sod) bo po predvidoma v ponedeljek odločilo, ali obstajajo sinergije med upravo Mure in novim, še neznanim vlagateljem, ki naj bi ponudil določen finančni vložek. "Težko bi rekel, da smo se premalo pogovarjali, drži pa, da je premalo konkretnih dogovorov. Upravni odbor bo imel v ponedeljek verjetno precej težko nalogo. Mi mu želimo predstaviti, kaj je še mogoče rešiti, ne glede na vlagatelje," je dejal Podlesnik.

Če dogovora v ponedeljek ne bo, bo v Muri proizvodnja v polnem teku obratovala le še približno dva do tri tedne, potem pa bo za dve tretjini upadla. "V nekem trenutku se bo celo ustavila, ker bomo del proizvodnje preselili v tehnološko zaključene prostore," je pojasnil Podlesnik. Prostore, kjer s proizvodnjo ne bodo nadaljevali, bodo ponudili za dezinvestiranje lastnikom in bankam.

O identiteti novega vlagatelja Podlesnik v soboto ni želel govoriti. "Ekipa, s katero smo se pogovarjali, ima v primerjavi z Muro zagotovo bistveno večja znanja in izkušnje s področja marketinga v tistih delih Evrope, v katerih Mura ni toliko prisotna," je pojasnil o za zdaj neznanemu vlagatelju.

Kot je še dejal, je vlagatelj v konkretnih zadevah v glavnem sledil predlogu, ki ga je pripravilo vodstvo Mure, sami pa konkretnih odgovorov na svoja vprašanja še niso dobili. "Še vedno nam ni znano, kdo in s čim jamči ter koliko vlaga," je o pogovorih, ki so potekali v zvezi z novim vlagateljem, še dejal Podlesnik.