"Mi v Evropi nimamo nobenega 'rejtinga'. Proti nobenemu tekmecu ne moremo biti favoriti, še posebno ne proti evropskemu prvaku. Španci so bili gotovo zadovoljni, da so nas dobili v skupino, kar pa je lahko naša prednost. Če nas bodo podcenjevali, se jim to lahko maščuje. Tekmece gotovo spoštujemo, a se jih ne bojimo. Imamo možnosti," pravi igralec Matija Pleško.

Selektor Gregor Hribar je s svojimi sodelavci igro Špancev podrobno analiziral. "Čeprav od prejšnjega prvenstva niso dosti menjali ekipe, niso tako prepričljivi kot pred dvema letoma, ko so presenetili. Na sredozemskih igrah v Pescari smo jih namučili, bili blizu presenečenja, treba pa je vedeti, da so bili oni skoraj popolni, kar za nas ni veljalo. Zato menim, da se jih da premagati," meni slovenski selektor.

Slovenija bo v predtekmovanju nastopila v skupini C skupaj še z Grčijo in Slovaško. Naslednja tekma naše odbojkarje čaka v petek ob 19. uri proti Slovaški, zadnja pa v nedeljo z Grčijo (14.00). V drugi del tekmovanja se bodo uvrstile prve tri reprezentance iz vsake predtekmovalne skupine.