A tako naši kot tudi slovaški odbojkarji se niso uspeli uvrstiti na svetovno prvenstvo, nastop v Italiji so si namreč že včeraj zagotovili Poljaki in Francozi, ki se bodo na zadnji tekmi turnirja v Gdynii med seboj pomerili za prvo mesto v skupini.

Igralec Slovenije Alen Pajenk je po tekmi dejal: ''Na današnji tekmi smo na trenutke igrali slabo, kar se nam je na koncu maščevalo. Zato smo tudi izgubili prvi, tretji in peti niz. Sploh v petem se je bilo po začetnem zaostanku, ko je bilo že 1:8, težko vrniti v igro. Na celotnem turnirju, ki smo ga končali na četrtem mestu, bi vsekakor lahko iztržili več, kak niz ali celo dva proti Poljakom, enako tudi včeraj proti Francozom, nenazadnje pa bi lahko dobili tudi današnjo tekmo. Toda tokrat nam ni šlo vse po načrtih in upam, da bo bolje na evropskem prvenstvu. Do takrat imamo še nekaj časa za pripravo in v tem obdobju bomo morali izboljšati naš servis, ki na Poljskem ni bil tako konstanten, kot je že bil na nekaterih reprezentančnih akcijah. Slabši je bil tudi napad, določene stvari pa moramo postoriti tudi pri povezavi bloka z obrambo. Za nami so zdaj tri tekme z močnimi nasprotniki in taki nas čakajo tudi na evropskem prvenstvu v Turčiji. Že na tem turnirju smo dokazali, da se lahko merimo z njimi in če ne bi bilo padcev v naši igri, bi jim bili lahko povsem konkurenčni, tako da sem prepričan, da se bomo septembra v Turčiji lahko enakovredno borili s tekmeci."

Selektor Gregor Hribar je pripomnil:  "Po dveh porazih se je ponavadi težko motivirati, tako da se, kljub želji po zmagi, pojavijo težave v tistih elementih igre, za katere je potrebno več zbranosti, to pa sta zagotovo servis in blok. Danes smo začeli v spremenjeni postavi in zelo se je izkazal Šket, ki je zaigral na mestu korektorja, pohvaliti pa moram tudi Pleška, ki je v igro vstopil v tretjem nizu, dobro je igral tudi Urnaut. Danes smo imeli ogromno težav s servisi, medtem ko smo bili v napadu veliko bolj uspešni kot na prejšnjih dveh tekmah. Veseli me, da je sprejem stabiliziran, tako da bomo morali v nadaljevanju priprav na evropsko prvenstvo to le vzdrževati, več pozornosti pa bo treba posvetiti servisu in bloku, prav tako zaključevanju napada prek prvega tempa. Na evropskem prvenstvu si tudi ne bomo smeli privoščiti nihanj oziroma takih padcev v igri, kot se nam je to zgodilo danes v petem nizu. A zaradi teh treh porazov tu na Poljskem nikakor ne mečemo puške v koruzo, vemo, da je naš prvi cilj letošnje sezone evropsko prvenstvo in nasprotniki, kakršni so bili danes Slovaki, bodo na prvenstvu v Turčiji tudi naši tekmeci v skupini. Prepričan sem, da jim ob izboljšanju igre in odpravi napak, ki so se pokazale na Poljskem, lahko konkuriramo."