Slovenski odbojkarji, ki bodo na Poljsko odpotovali v sredo, so od petka do nedelje odigrali tri prijateljske tekme z Romunijo in po porazu na prvi tekmi z 1:3 naslednji dve dobili. Selektorja Hribar in Stelian Moculescu sta se dogovorila, da na zadnjih dveh dvobojih reprezentanci igrata večje število nizov; obe srečanji so dobili Slovenci - v sobotno s 4:0, v nedeljo pa s 3:1. V slovenski odbojkarski reprezentanci so organizatorja igre Tomi Šmuc, Dejan Vinčič, blokerji Dragan Radovič, Davor Čebron in Alen Pajenk, sprejemalci Jasmin Čuturić, Matija Pleško, Andrej Flajs in Tine Urnaut, korektorja Mitja Gasparini in Alen Šket ter libero Sebastijan Škorc.

"Doma ostajata bloker Matej Vidič in libero Miha Plot, ki sta tudi na srečanjih z Romuni dobila manj priložnosti. Prve postave pa za zdaj še ne morem razkriti. Prijateljske tekme namreč dajo določene informacije, šele na pravih tekmah se pokaže prava slika ekipe, poleg tega pa imamo tokrat dovolj kakovostnih in enakovrednih igralcev," je pojasnil Gregor Hribar, ki je na treh tekmah z Romuni poskušal tudi z Urnautom na mestu korektorja.

Hribar pred odločilnim delom kvalifikacij za SP meni: "Prednost naše reprezentance v tem obdobju je zagotovo v tem, da imamo izkušene igralce in dolgo klop, pomanjkljivost pa je naša nekoliko slabša uigranost. Vendar smo se načrtno odločili za nekoliko daljši počitek in posledično krajše priprave na te kvalifikacije, saj glavni cilj sezone še vedno ostaja septembrsko evropsko prvenstvo in menim, da ta ekipa prav tam lahko doseže svoj vrhunec."