Mitja Mežnar (220,4 točke) je na koncu zadržal 23. mesto, Primož Pikl (218,9) pa je bil 26. ''Seveda, veseli smo, da so bili spet vsi štirje fanti pri točkah, da smo spet dosegli lep ekipni uspeh, ki ga je Robi kronal še s stopničkami. Vsi so se dobro zbrali in uspešno nastopili v prvi seriji, Mitja in Robi pa sta v drugi skok še nadgradila. Škoda, da je Jernej po odličnem izhodišču v prvi seriji v drugo naredil zelo veliko napako, očitno je bila želja prevelika. Primožu pa tudi še manjka stabilnosti, a že to je veliko, da se konstantno uvršča med dobitnike točk,'' je nastope svojih varovancev na uvodnem delu poletne VN ocenil selektor Matjaž Zupan.

V točkovanju pokala štirih narodov (Hinterzarten, Pragelato, Courchevel, Einsiedeln) je prepričljivo zmago kljub današnjemu osmemu mestu slavil Švicar Simon Ammann, ki je bil najboljši na uvodnih treh tekmah. Kranjec je bil tudi v tej razvrstitvi četrti (na četrto mesto je napredoval tudi v skupnem seštevku VN), Mežnar osmi, Pikl 14. in Damjan 17.

Naslednji dve preizkušnji poletne VN bosta prihodnji konec tedna (22. in 23.) v poljskih Zakopanah, prvi mož slovenske izbrane vrste Zupan pa se je odločil, da bo na Poljsko odpotovala ista četverica, ki je slovenske barve zastopala na uvodnih tekmah. ''V Zakopane bodo šli isti fantje, nato pa bom za tekmi v Hakubi malo premešal ekipo,'' je dejal Zupan in dodal, da se bodo za mesto v ekipi A borili fantje, ki bodo nastopili na tekmah celinskega pokala v Lillehammerju: ''Na Norveško bodo odpotovali Matic Kramaršič, Rok Urbanc, Robi Hrgota, Jure Bogataj, Jurij Tepeš in Anže Damjan.''