"Zelo sem zadovoljen. Vse je tako, kot sem načrtoval, ko sem se odločil za samostojno pot ločeno od reprezentance. Z vodstvom reprezentance smo se lepo uskladili. Nekaj pritiska pred izbirno tekmo je bilo, vendar je tekmovalni adrenalin celo dobrodošel. Skoki na treningih so bili boljši kot na pregledni tekmi. Upam, da bo trenutna forma dovolj visoka za vidnejše uvrstitve v poletni sezoni, s katerimi bi pritegnil zanimanje sponzorjev, da bom sploh lahko plačal osebnega trenerja Arrija Pekko Nikkolo," je povedal Jernej Damjan pred novinarji v Ljubljani. Primož Pikl stopnjuje formo, medtem ko je Mitja Mežnar poleti zrasel dva centimetra in še niha iz skoka v skok. Robi Kranjec, ki je na uvodnih tekmah celinskega pokala nanizal štiri zmage in drugo mesto, je bil včeraj zaradi bolezni (želodčne težave in povišana temperatura) uradno na bolniški, a je kljub temu v Kranju opravil štiri skoke za trening.

Za poletno serijo bo štelo deset tekem, od tega bo uvodna ekipna. Preizkušnje bodo v Hinterzartnu (8. in 9. avgust), Pragelatu (12. 8.), Courchevelu (14. 8.), Einsiedlnu (16. 8.), Zakopanah (22. in 23. 8.), Hakubi (29. in 30. 8.) in Klingenthalu (3. 10.). "S potekom priprav sem zelo zadovoljen. Nadaljevali smo delo, ki smo ga začeli že pozimi. Zelo sem vesel, da je Damjan pokazal visoko raven pripravljenosti. Na poletni seriji je cilj stalno držati stik z najboljšimi, v številkah to pomeni eno uvrstitev do šestega mesta in še nekaj do desetega mesta," je povedal športni direktor za skoke in nordijsko kombinacijo Franci Petek. Glavni trener Matjaž Zupan je bil zelo zadovoljen s sklepnimi pripravami v super modernem centru v Wisli na Poljskem, kjer jim je družbo delal domači matador Adam Malysz. S Kranjcem sta bila razred zase, Kranjčan pa za odtenek uspešnejši, saj je na treningu pristal pri 138 metrih.

Od 8. do 15. avgusta bodo imeli serijo štirih poletnih tekem (Hinterzatren, Predazzo, Oberstdorf, Einsiedln) tudi nordijski kombinatorci. Slovenijo bosta zastopala Mitja Oranič in Gašper Berlot.